MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί τον ΥΠΕΣ να ρυθμίσει το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας 

Advertisement

Sponsored by exness

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να αναλάβει πρωτοβουλία για ρύθμιση του θέματος της μεμονωμένη κατοικίας.

Advertisement

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό, η κ. Παναγιώτου επαναφέρει το θέμα της ρύθμισης του προβλήματος της ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας σε περιοχές εκτός ορίων ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας πως η Γνωστοποίηση που αφορούσε  τις τροποποιήσεις που οδηγούσαν σε ρύθμιση του προβλήματος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 4.11.2016 και ανακλήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία ημερομηνίας 17 Μαρτίου 2017.

Στην επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η κ. Παναγιώτου τονίζει ότι η ανάκληση της Γνωστοποίησης και η μη  υιοθέτηση της πιο πάνω πολιτικής η οποία  προέκυψε μετά από πολύχρονες διαβουλεύσεις με κρατικές Υπηρεσίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.α., αποτελεί οπισθοδρόμηση και προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Υπουργό άμεσα και λήψη οριστικής απόφασης για ρύθμιση του θέματος της μεμονωμένης κατοικίας με την επαναφορά της Γνωστοποίησης.

Κατά την άποψη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος δεν πρέπει να μεταφέρονται δραστηριότητες του οικιστικού περιβάλλοντος δίπλα στο δάσος ή /και  άλλες ευαίσθητες φυσικές εκτάσεις για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αλλά και για λόγους ορθής χωροταξικής πολιτικής.

Η ανάκληση της Γνωστοποίησης ως είχε δημοσιευθεί στις 4.11.2016 αυτοαναιρεί  τις πολιτικές που αφορούν τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό και υπονομεύει τους στόχους των σχεδίων ανάπτυξης οδηγώντας  σε μεγάλο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network