MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Επιτροπή Μεταφορών αναμένει ενημέρωση από την Αστυνομία για τα τροχαία με τα νέα λεωφορεία

Advertisement

Sponsored by exness

Ενημέρωση από την Αστυνομία για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβησαν τα τροχαία ατυχήματα με τα νέα λεωφορεία των δημοσίων μεταφορών και την απόδοση ευθυνών αναμένει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, αφού εξέτασε αυτεπάγγελτα το θέμα την Πέμπτη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Επιτροπή εξέτασε αυτεπάγγελτα το θέμα με τον αυξημένο αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, στα οποία ενεπλάκησαν λεωφορεία που ανέλαβαν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Advertisement

Στο πλαίσιο της συζήτησης κλήθηκαν οι αρμόδιοι των κρατικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε τις δημόσιες μεταφορές ώστε να απαντήσουν κατά πόσο επιλύθηκαν τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί, συνέχισε ο κ. Πιττοκοπίτης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε τις δημόσιες συγκοινωνίες ενημέρωσαν την Επιτροπή ότι έλαβαν κάποια διορθωτικά μέτρα σε σχέση με ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των νέων λεωφορείων.

Πρόσθεσε πως η Επιτροπή Μεταφορών αναμένει να ενημερωθεί από την Αστυνομία για τις ανακρίσεις που γίνονται για τα ατυχήματα που έχουν επισυμβεί μέχρι σήμερα για να καταλογιστούν και οι ευθύνες.

Ερωτηθείς εάν κατά τη συνεδρία οι αρμόδιοι μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία πρόκλησης των ατυχημάτων, είπε πως τέθηκαν κάποια σημεία όσον αφορά κάποιες ελλείψεις που είχαν τα λεωφορεία σε σχέση με τα προηγούμενα. Πρόσθεσε πως ουσιαστικά έγινε αναφορά στα λάθη που γίνονταν από πλευράς οδηγών, λόγω της δύναμης της συνήθειας και λήφθηκαν διορθωτικά μέτρα ώστε να αποτρέπονται οι οδηγοί να προβαίνουν σε αυτά τα λάθη.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών διευκρίνισε πως η Επιτροπή ενημερώθηκε πως παρόλο ότι έγιναν και μαθήματα προς τους οδηγούς για την οδήγηση των νέων λεωφορείων οι οδηγοί δεν προσαρμόστηκαν επαρκώς στην οδήγηση των νέων λεωφορείων.

Συνεχίζοντας είπε πως με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή Μεταφορών, στα λεωφορεία προστέθηκε σύστημα συναγερμού ώστε αν ο οδηγός δεν φορέσει την ζώνη ασφαλείας ή αν δεν πατήσει το χειρόφρενο ακούγετε ηχητικό μήνυμα.

Ο κ. Πιττοκοπίτης επανέλαβε ότι το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε λάθη οδηγών που οφείλονταν στη συνήθεια και στην αφομοίωση της νέας τεχνολογίας των λεωφορείων.

Αυτεπάγγελτα εξετάστηκε και το θέμα των συχνών τροχαίων δυστυχημάτων που συμβαίνουν στη διασταύρωση της λεωφόρου Μακαρίου με τις οδούς Μάρκου Δράκου και Ζήνας Κάνθερ στα όρια των κοινοτήτων Έμπας και Χλώρακας στην Πάφο, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή ενημερώθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι πριν μία εβδομάδα λήφθηκε απόφαση στον φορέα κυκλοφοριακών μελετών για να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο υπερυψωμένη διάβαση πεζών, ώστε να υποχρεώνονται οι οδηγοί σε μείωση ταχύτητας για ασφαλέστερη διακίνηση των πεζών.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο θέμα που εξέτασε αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Μεταφορών, την ανάγκη κατασκευής κυκλικού κόμβου στην είσοδο της κοινότητας Ερήμης, στη συμβολή του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου, με τον δρόμο που συνδέει την κοινότητα Ερήμης με τον νέο αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Πάφου και οδηγεί προς την κοινότητα Κολοσσίου, είπε ότι αναφέρθηκε στην Επιτροπή ότι υπάρχει μελέτη για την κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών εκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής του κόμβου καθώς ενόψει της κατασκευής στην περιοχή του νέου σταδίου Λεμεσού αναμένεται αυξημένη επιβάρυνση της κυκλοφορίας αποφάσισαν την αποστολή επιστολής στον Υπουργό Μεταφορών με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών για την ανάγκη επίσπευσης του έργου.

Διευκρίνισε περαιτέρω ότι το έργο είναι και πολεοδομικό για αυτό έχει αρμοδιότητα και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network