MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η διαφωνία στο Κυπριακό ώθησε την Συγκρασιτή σε παραίτηση από τον ΔΗΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και μέλος του κόμματος η Ιωάννα Συγκρασιτή – Επιστολή προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Advertisement

Μέσω επιστολής που επέδωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και κοινοποίησε τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, παραιτήθηκε από μέλος κόμματος η διεθνολόγος Ιωάννα Συγκρασιτή.

Στην επιστολή της εκφράζει διαφωνίες με τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό, τις οποίες επικαλείται και ως λόγους παραίτησης και εδώ εστιάζεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Βασική μου πεποίθηση είναι ότι τα στελέχη ενός πολιτικού οργανισμού όταν διαφωνούν ριζικά με τη λειτουργία και την εσωτερική οργάνωση ενός κόμματος, αλλά και με την ακολουθούμενη πολιτική στο εθνικό ζήτημα, οφείλουν να μην κρύβονται πίσω από θέσεις και αξιώματα, να διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους και όταν κρίνουν απαραίτητο να παραιτούνται», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυρία Συγκρασιτή στην επιστολή της.

«Οι λόγοι που με ωθούν σε αυτή μου την απόφαση, έχουν να κάνουν με την ανεπαρκή –κατά τη γνώμη μου- εσωτερική λειτουργία και οργάνωση του Κόμματος, που δεν συνάδει με τις αρχές, τις αξίες, το καταστατικό και την ιστορία του ΔΗΣΥ, που κάποτε αποτέλεσε για την πατρίδα μας, πολιτικό οργανισμό και πρότυπο για την οργανωτική του δομή, την αξιοποίηση του στελεχιακού του δυναμικού και την εσωτερική του δημοκρατία». Όσον αφορά την πολιτική του ΔΗΣΥ στο εθνικό θέμα σημειώνει τα ακόλουθα: «Η επαμφοτερίζουσα στάση της ηγεσίας του κόμματος στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού δεν φαίνεται να υποβοηθά και να ευνοεί την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Είναι λυπηρό να θυμόμαστε το «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» μόνο στα μνημόσυνα των ηρώων και να το αγνοούμε επιδεικτικά στην καθημερινή παραγωγή πολιτικής, ιδιαίτερα στο εθνικό μας θέμα», αναφέρει επίσης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network