MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Η χρονιά αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις, με πολύ καλούς οιωνούς» λέει η Υπ. Παιδείας

Advertisement

Sponsored by exness

«Η χρονιά αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις, με πολύ καλούς οιωνούς» λέει η Υπ. Παιδείας – Όσα είπε με ΟΕΛΜΕΚ – Τι είπαν για κλιματιστικά

Η χρονιά αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις, ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Advertisement

Η κα. Μιχαηλίδου, στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων που ξεκίνησε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Υπουργείου Παιδείας, με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός είπε ότι είχε συνάντηση με την εκπαιδευτική Οργάνωση της ΟΕΛΜΕΚ, με στόχο την αλληλοενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Σε λίγες μέρες θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η χρονιά αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις, με πολύ καλούς οιωνούς», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι με την ΟΕΛΜΕΚ συζήτησαν εισηγήσεις και ιδέες για να έχουν ακόμα καλύτερη επικοινωνία.

«Πιστεύω πολύ στη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και αυτό το αποδεικνύουμε με τις πολλές συναντήσεις που έχουμε. Πιστεύω ότι και αυτή την χρονιά θα κερδίσουμε το στοίχημα που επιβάλλει το όσο το δυνατό καλύτερο δημόσιο σχολείο, την βελτίωση, την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι έχουν μιλήσει για νέα προγράμματα, για τη στελέχωση, για τα βιβλία, για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, για τα κτίρια.

«Θεωρώ ότι ξεκινάμε με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Εκεί και όπου δημιουργηθούν ζητήματα έχουμε δηλώσει ως Υπουργείο την ετοιμότητα μας. Είμαστε δίπλα στα σχολεία, δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς μας, για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης», σημείωσε.

Η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι συζήτησαν τα επίμαχα θέματα των κλιματιστικών. «Ένα ζήτημα που απασχολεί τα σχολεία για πάρα πολλά χρόνια και ενημερώσαμε και την ΟΕΛΜΕΚ ότι είναι πρόθεση μας να αρχίσουμε και να συνεχίσουμε την εγκατάσταση κλιματιστικών και στις σχολικές αίθουσες νοουμένου ότι πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια κυρίως που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που είναι μια ενότητα στο μάθημα της αγωγής υγείας και επανέλαβε ότι δεν αλλάζει κάτι, εδώ και 12 χρόνια το μάθημα διδάσκεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα στην προσχολική και στην δημοτική εκπαίδευση και στα γυμνάσια.

«Για φέτος η καινοτομία είναι 6 ώρες ετησίως συζήτηση με τους εφήβους μας για τα θέματα αυτοπροστασίας τους, τα θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, κλπ. Γενικά να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τη στήριξη, για τις εποικοδομητικές εισηγήσεις τους και να δηλώσω ξανά ότι είμαστε εδώ για να προσφέρουμε για το καλό των παιδιών μας», συμπήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε εκ μέρους της Οργάνωσης την Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες της για τη συνάντηση που είχαν και σημείωσε, παράλληλα, ότι «λέμε πάντοτε ότι ο χώρος της παιδείας είναι ο κατεξοχήν χώρος του διαλόγου και της συναίνεσης».

«Και ακριβώς τούτη είναι η στόχευση μας, αυτή είναι η επιδίωξη μας και μακάρι κυρία Υπουργέ να υπάρχει πάντοτε αυτή η διάθεση και από τους δύο μας και πρέπει να υπάρχει και για διάλογο και για συναινέσεις προς όφελος των παιδιών μας, των μαθητών μας και των μαθητριών μας, όπως επίσης και γενικότερα του εκπαιδευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, σήμερα συζήτησαν τα θέματα που αφορούν κυρίως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί η στελέχωση, οι συνάδελφοι της Μέσης Εκπαίδευσης θα γνωρίζουν τις αμέσως προσεχής μέρες, στο σύνολο τους, που ακριβώς θα πρέπει να βρίσκονται την 1η Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε την 5η εργάσιμη μέρα του Σεπτεμβρίου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματα, είπε. «Και τα βιβλία μας διαβεβαίωσε η κυρία Υπουργός – και από ό,τι ξέρω έτσι είναι – βρίσκονται στις σχολικές μονάδες. Όπως επίσης και τα οποιαδήποτε έργα, σε οποιεσδήποτε σχολικές μονάδες γίνονται είναι μέσα σε πλαίσια που διασφαλίζονται οι κανόνες της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αντιλήφθηκαν σήμερα ότι η Υπουργός πιστεύει πλέον και έχει υιοθετήσει ότι θα μπαίνουν κλιματιστικά στις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Θα περιμένουμε ένα χρονοδιάγραμμα, ένα πλάνο» είπε, αναφέρθηκε στο κόστος και είπε ότι θα γίνει σταδιακά, με κριτήρια, προτεραιότητες. Είπε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Εμείς απλώς από την πλευρά τονίσαμε ότι στην Μέση Εκπαίδευση έχουμε εκπαιδευτικό προσωπικό από την 1η Σεπτεμβρίου, 7 του Σεπτέμβρη ξεκινούμε μαθήματα και μέχρι και τις 30 Ιουνίου, ουσιαστικά έχουμε παιδιά που παρακάθονται στις παγκύπριες εξετάσεις. Άρα, οι θερμοκρασίες που υπάρχουν εκείνη την περίοδο είναι εξαιρετικά δύσκολες» κάτι που, όπως είπε, πρέπει να ληφθεί υπόψη στα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας.

Είπε, επίσης, ότι έθεσαν το θέμα του τεράστιου αριθμού των συμβασιούχων.

«Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει ένα πλάνο αύξησης των μονίμων θέσεων. Θα έχουμε ένα διάλογο με την Γενική Διευθύντρια για να δούμε και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής αυτής της αύξησης, καθώς επίσης και κάποια κριτήρια και κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν. Όπως επίσης και για τα πλαίσια μάθησης μας ανακοινώθηκε και ευελπιστώ ότι έτσι θα είναι, ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου θα είναι αναρτημένα, θα είναι πλήρως ελεγμένα ότι θα ανταποκρίνονται στον πραγματικό διδακτικό χρόνο που υπάρχει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξει σε κανένα μάθημα, διότι δεν πρέπει να υπάρξει, είτε δυσκολίες είτε προβλήματα ή να μην βγαίνει η ύλη», πρόσθεσε.

Σε παρέμβαση της, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «αν υπάρξει , είμαστε εδώ για τα συζητήσουμε και να τα επιλύσουμε».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, καταλήγοντας ευχαρίστησε και πάλι για τη συνάντηση, λέγοντας ότι προσδοκούν ότι και θα καθιερωθεί και θα είναι εξίσου δημιουργική και παραγωγική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network