MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Αστυνομία για την υπόθεση κακοποίησης πολίτη

Advertisement

Sponsored by exness

Απόφαση πειθαρχικής δίωξης αστυνομικών για κακοποίηση πολίτη εκκρεμεί για χρόνια – Τι δηλώνει ο Α.Αγγελίδης. 

Advertisement

Η Νομική Υπηρεσία, αφού είχε μελετήσει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας σε σχέση με τη νέα υπόθεση κακοποίησης πολίτη από μέλη της Αστυνομίας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποφάνθηκε ότι δεν δικαιολογείτο η άσκηση ποινικής δίωξης, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι μετά την απόφαση του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, η Ανεξάρτητη Αρχή ενημέρωσε την τότε ηγεσία της Αστυνομίας για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον ενός μέλους της Δύναμης για το αδίκημα της παράνομης ή άσκοπης άσκησης εξουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “ Ο Φιλελεύθερος”, η οποία έφερε στην επιφάνεια αυτή την υπόθεση, οι αστυνομικοί αφού κακοποίησαν τον 28χρονο πολίτη, στη συνέχεια τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε και τους προκάλεσε πραγματική σωματική βλάβη. Ωστόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δεν πίστεψε τους αστυνομικούς και αθώωσε τον 28χρονο κατηγορούμενο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Γεωργία Κορφιώτη, μετά την αθώωση των κατηγορουμένων έδωσε οδηγίες όπως η απόφασή της σταλεί στη Γενική Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους των αστυνομικών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι πρόκειται για υπόθεση που συνέβηκε το 2012, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας είναι σεβαστή.

Ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ζητήσει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς επίσης και την άμεση προώθηση του φακέλου της πειθαρχικής υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για λήψη απόφασης ως προς τον παρά πέρα χειρισμό της υπόθεσης, κατόπιν και των ευρημάτων της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Η απόφαση της πειθαρχικής δίωξης εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος επιφυλάχθηκε να προβεί σε δηλώσεις για το περιστατικό, αφού πρώτα μελετήσει τον φάκελο της υπόθεσης και την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα από τα ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network