MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η απόσταση της πυρκαγιάς από τη Μονή Μαχαιρά… Σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και υποστατικών (pics-videos)

Advertisement

Sponsored by exness

Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά βορειοδυτικά των Καπέδων – Καίγεται δάσος 6,5 χιλιόμετρα μακριά από τη Μονή του Μαχαιρά – Σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και υποστατικών της ευρύτερης περιοχής – Όλες οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Advertisement

Ανεξέλεγκτη μαίνεται εδώ και σχεδόν τέσσερις ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί βορειοδυτικά των περιοχών Καπέδων-Καμπιών. Καίγεται δασώδης περιοχή που εμπίπτει στο κρατικό δάσος του Μαχαιρά.

Το πύρινο μέτωπο απέχει 6,5 χιλιόμετρα από την Μονή του Μαχαιρά, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Αντρέα Χρίστου.

Το Τμήμα Δασών αρμόδιο για τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, με όλο το βάρος να πέφτει στα  πτητικά μέσα λόγω του δύσβατου της περιοχής. Εφοδιάζονται με νερό από το φράγμα Ταμασού που βρίσκεται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο.

 

 

Σε δηλώσεις του στη CyprusTimes, ο κοινοτάρχης Καπέδων Ανδρέας Κιτρομηλίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή άλλα υποστατικά.

Μιλώντας επίσης στη Cyprus Times o ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Riverland Bio Farm, Βασίλης Κυπριανού, στα Καμπιά, είπε ότι  βλέπουν τη φωτιά και την προσπάθεια κατάσβεσης που γίνεται. Είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρίσκονται. Για την ώρα δεν κινδυνεύουν, ωστόσο είναι σε επιφυλακή με δικά τους μέσα πυρόσβεσης».

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών ενάμιση ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς  αναφέρεται ότι εκδηλώθηκαν σήμερα δύο δασικές πυρκαγιές σε περιοχή της κοινότητας Καπέδων.

Οι δύο εστίες εκδηλώθηκαν με απόσταση 500 m μεταξύ τους, εκτός του κρατικού δάσους αλλά απειλούν το κρατικό δάσος Μαχαιρά.

Ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και των άλλων εμπλεκόμενων με την πυρόσβεση υπηρεσιών βρίσκονται ή κατευθύνονται στην περιοχή. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Τέθηκε σε ισχύ ο σχέδιο Ίκαρος.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEOS ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network