MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η απόρριψη πρότασης Ακιντζί και οι αντιδράσεις στις αποφάσεις ΕΕ, στον τ/κ Τύπο

Advertisement

Sponsored by exness

Οι εφημερίδες Ντεταί και Σταρ γράφουν ότι οι Ε/κ είπαν όχι στην πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί, με το ΟΧΙ να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα. Η Σταρ έχει τίτλο «Οι Ε/κ είπαν ΟΧΙ, η Τουρκία στέλνει και τέταρτο πλοίο» και αφιερώνει ολόκληρο το πρωτοσέλιδο στις πολιτικές εξελίξεις μεταφέροντας τις δηλώσεις μετά το Συμβούλιο Αρχηγών, του Τούρκου ΥΠΕΞ, του Τ/κ ηγέτη μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, του Κουντρέτ Οζερσάι και του Σερντάρ Ντενκτάς.

Advertisement

Η Ντεταί έχει πρωτοσέλιδο τον χάρτη της Κύπρου με τα οικόπεδα της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατία και αυτά που υποστηρίξει το ψευδοκράτος ότι του ανήκουν και την φωτογραφία του Προέδρου Αναστασιάδη σε μια μεριά και φέρει τον τίτλο «Και στην ξηρά ΟΧΙ, και στην θάλασσα ΟΧΙ». Κάνει για κλίμα «προς σύγκρουση» και σημειώνει ότι μετά την απόρριψη της πρότασης Ακιντζί ήρθε η είδηση για την κάθοδο τέταρτου τουρκικού πλοίου στην περιοχή.

Η Χαμπερατόρ έχει τίτλο «Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί», η Χακικάτ προβάλει την ανάρτηση Οζερσάι «Ασέβεια (προς τους Τ/κ)» για την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ η Βολκάν με τίτλο «Παραιτήσου αμέσως» ρωτάει τον Μουσταφά Ακιντζί εάν, μετά και την απόρριψη της πρότασής του, πιστεύει ακόμα στην ομοσπονδία, λέγοντας εάν ναι, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί.

Την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί θα μπορούσε να είχε κάνει και ο Ραούφ Ντενκτάς, γράφει στο σημερινό του άρθρο ο Σενέρ Λεβέντ ο οποίος προσθέτει ότι δεν βλέπει καμία διαφορά μεταξύ των δύο. «Αν ήταν ο Ντενκτάς σήμερα θα έκανε τα ίδια με τον Ακιντζί. Σε αυτή την ένταση, τα ίδια πράγματα θα έλεγε και στην ε/κ πλευρά τις ίδιες προτάσεις θα υπέβαλλε. Όπως έκανε ο Ακιντζί, θα κατηγορούσε συνέχεια την ε/κ πλευρά. Και όπως μια στις δυο φορές λέει ο Ακιντζί κι εκείνος θα έλεγε ‘Εμείς θέλουμε ειρήνη, ευμάρεια και σταθερότητα’. Δεν θα έλεγε ‘θέλουμε πόλεμο’, ποτέ δεν το είπε. Όπως και ο Ακιντζί το έλεγε από γύρω».

Ο αρθρογράφος της Κίπρις ποστασί, Γκιοκχάν Αλτινέρ γράφει ότι η απόρριψη των Ε/κ ήταν αναμενόμενη και το συσχετίζει με την απόφαση της ΕΕ για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας, επικαλούμενος όμως στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου και των οικονομικών σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας θεωρεί ότι δεν θα χαλάσει η σχέση τους.

Ο Αλτινέρ υποστηρίζει ότι η απόρριψη της πρότασης Ακιντζί “οφείλεται στο ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να διαμοιραστεί με τους Τ/κ το φυσικό πλούτο, ούτε την διοίκηση και σημειώνει ότι έχοντας την στήριξη των Αμερικανών και των Ισραηλινών, οι Ε/κ κάνουν «το κομμάτι τους» άσχετα εάν στο τέλος μπορεί και να οδηγήσει σε μια σύγκρουση”. Γράφει για πολλά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή, όπως και πολλές χώρες ταυτόχρονα (μέσω αυτών των πλοίων), που μπορεί να συρθεί η ιστορία σε μια ένταση ή σε μια σύγκρουση.

«Εάν η ε/κ πλευρά εμπιστεύεται τις ΗΠΑ, θα δει ότι θα διαψευστεί σε μεγάλο βαθμό». Καταλήγει δε γράφοντας ότι όταν «οι δουλειές φουντώσουν (κλιμακωθεί η κατάσταση) θα αισθανθεί αμήχανα μέσα στη φασαρία, όπως ένα μικρό παιδί. Αυτό γράψτε το σε μια γωνιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ

ShootandGoal