MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η απόφαση της Χάγης για Μαυρίκιο και ο συσχετισμός με την Κύπρο… Ετοιμάζει ανάλυση η Νομική Υπηρεσία (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Καταπελτική αναφορικά με κάθε μορφής αποικίας, χαρακτήρισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις βρετανικές βάσεις στον Μαυρίκιο ο Γενικός Εισαγγελέας.

Advertisement

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha «Alpha Ενημέρωση» ο Κώστας Κληρίδης αναφέρθηκε σε μια απόφαση που έχει εντυπωσιάσει «τόσο με τη συντομία της, όσο και με την καθαρότητα της σκέψης».

Ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν είναι μεν δεσμευτική γνωμοδότηση, επισήμανε ωστόσο ότι προέρχεται από το κορυφαίο νομικό σώμα. «Είναι τεράστιας σημασίας νομικό όπλο στα χέρια του Μαυρικίου για να το αξιοποιήσει αλλά και όπλο στα χέρια της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης που ζήτησε τη γνωμοδότηση, όχι για ακαδημαϊκό ασφαλώς ενδιαφέρον».

Ερωτηθείς κατά πόσον αυτή η υπόθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας υπόθεση για να διεκδικήσουμε κάτι από τη Βρετανία, ο κύριος Κληρίδης είπε αναφέρθηκε στα μείζονος σημασίας σημεία της απόφασης. Και αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

«Ετοιμάζουμε εμπεριστατωμένη ανάλυση της γνωμοδότησης που θα παραδώσουμε στην εκτελεστική εξουσία για να τύχει της όποιας αξιοποίησης ήθελε αποφασιστεί» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέροντας ότι σε αυτή θα συμπεριλαμβάνονται εισηγήσεις και συστάσεις.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Κώστας Κληρίδης στο πιο κάτω βίντεο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network