MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ανακοίνωση της Προεδρίας για την αποφυλάκιση του 35χρονου

Advertisement

Sponsored by exness

Υπέγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την χάρη για αποφυλάκιση του 35χρονου που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών για παραβίαση το διατάγματος

Αέρα ελευθέριας αναμένεται να αναπνεύσει εντός της ημέρας –όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times– ο 35χρονος που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημέρων λόγω παρακοής του διατάγματος μετά και την σωρεία αντιδράσεων τόσο από πολίτες, όσο και από πολιτικά πρόσωπα για την πρωτοφανή αυστηρότητα που υπέδειξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για την υπόθεση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών για παράβαση των περιορισμών διακίνησης που επιβλήθηκαν δυνάμει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

Για την απόφαση αναστολής  λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 35χρονος κατά την διαδικαστική διαδικασία ισχυρίστηκε πως όταν το σταμάτησε ο Αστυνομικός το βράδυ της 25ης Μαρτίου αφού σχόλασε από την εργασία του, είχε δείξει την ταυτότητα του σε στρατιωτικό και σε Αστυνομικό με τον τελευταίο να του λέει «Απαγορεύεται να κυκλοφορείτε» ενώ αυτός απάντησε «απαγορεύεται να επιστρέψω στη φιλενάδα μου που συζώ μετά την εργασία μου;». Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως η απάντηση Ανώτερου Αστυνόμου που το επίμαχο βράδυ βρισκόταν στο συμβάν, ήταν «να πάει αλλά να μην επιστρέψει, να μείνει και να επιστρέψει το πρωί στη δουλειά του».

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε επίσης σύμφωνα πάντα με την απόφαση του δικαστηρίου, πως ποτέ δεν του αναφέρθηκε ότι θα καταγγελθεί από την Αστυνομία ενώ μάλιστα ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα μέλη της δύναμης του είπαν «ευχαριστώ, καληνύχτα και να φύγει» χωρίς να του αναφέρει κάποιος ότι θα καταγγελθεί.

Σύμφωνα όμως με την μαρτύρια του Αστυνομικού που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο 35χρονος όταν ρωτήθηκε κατά τον έλεγχο που πάει του είπε «θα πάω να δω τη φιλενάδα μου» και όταν του είπε ότι θα καταγγελθεί τότε απάντησε «μεν με καταγγείλεις».

Να σημειωθεί πως ο 35χρονος παρουσίασε στο δικαστήριο έντυπο διακίνησης εκείνης της ημέρας ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το είχε στο όχημα του ωστόσο όμως σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

Το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρθηκε πως η μαρτυρία του Αστυνομικού κρίθηκε αποδεκτή και κατέθεσε το γεγονότα όπως εξελίχθηκαν σημειώνονται πως ο 35χρονος δεν παρουσίασε οποιοδήποτε δικαιολογητικό για τη μετακίνηση του.

Σε ότι αφορά τον 35χρονο σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η μαρτυρία του είναι κατασκευασμένη σημειώνοντας ότι προκαλεί εντύπωση η θέση του ότι έδειξε το έντυπο στο μέλος της Αστυνομίας.  «Η εκδοχή ότι δείξε το έντυπο δεν αντέχει ούτε το βάσανο της λογικής» σημειώνεται στην απόφαση του ο δικαστής τονίζοντας πως αν γινόταν αυτό δεν θα έλεγε στον αστυνομικό «μην με γράψεις».

Καταληκτικά αναφέρεται στην απόφαση ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί τονίζοντας πως ο 35χρονος δεν είχε μαζί το κατάλληλο αποδεικτικό στοιχείο ή την βεβαίωση μετακίνησης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network