MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Αμμόχωστος πρώτη στη λίστα των 10 ακριβότερων πωλήσεων ακινήτων τον Νοέμβριο

Advertisement

Sponsored by exness

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ήταν συνολικού ύψους €22 εκατ.

Ένα κτίριο μεικτής χρήσης στο Παραλίμνι, αξίας €4,8 εκατομμυρίων ήταν το πρώτο στη λίστα των 10 ακριβότερων συναλλαγών ακινήτων τον Νοέμβριο, βάσει των στοιχείων που καταρτίζει η Ask Wire.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Νοέμβριο ήταν συνολικής αξίας €52 εκατ.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ήταν συνολικού ύψους €22 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε κτίριο μεικτής χρήσης στο Παραλίμνι με τιμή €4,8 εκατ. Η επαρχία Λεμεσού μετρά τέσσερεις συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν η Λευκωσία με τρείς, η Λάρνακα και η Αμμόχωστος με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €9,56 εκατ. στη Λευκωσία σε €4,23 εκατ., στη Λάρνακα σε €3,4 εκατ. και στην επαρχία Αμμοχώστου σε €4,8 εκατ.

Ανά επαρχία, η ακριβότερη πώληση ήταν στην Αμμόχωστο με το κτίριο μεικτής ανάπτυξης αξίας €4,8 εκατ., που αντιστοιχούσε στο 57% του συνόλου των συναλλαγών της επαρχίας, στη Λεμεσό ένα διαμέρισμα αξίας €3 εκατ., που αντιστοιχούσε στο 20% των συνολικών συναλλαγών της επαρχίας, στη Λάρνακα η ακριβότερη πώληση ήταν ένα οικόπεδο αξίας €1,8 εκατ. με 18,5% των συναλλαγών στην επαρχία, ενώ στη Λευκωσία η ακριβότερη πώληση αφορούσε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων αξίας €1,5 εκατ. 13% των συνολικών συναλλαγών. Στην Πάφο η ακριβότερη συναλλαγή αφορούσε σε ανεξάντλητα δικαιώματα ανάπτυξης αξίας €1,2 εκατ., που αντιστοιχούσε στο 17% των συναλλαγών της επαρχίας.

Σημειώνεται ότι η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €15 εκατ. και αντιστοιχεί στο 28,8% επί του συνολικών συναλλαγών στη χώρα και η δεκάδα ακινήτων της Λευκωσίας έναντι €11,6 εκατ. στο 22,3%. Πιο μικρής αξίας (€9,7 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Νοέμβριο στην επαρχία Λάρνακας, την οποία ακολουθούν από κοντά οι επαρχίες Αμμοχώστου (€8,4 εκατ.), και Πάφου (€7,2 εκατ.).

Σχολιάζοντας τα δεδομένα, ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, δήλωσε ότι «από την ανάλυση διαφαίνεται ότι τον Νοέμβριο υπήρξε κινητικότητα στην αγορά ακινήτων υψηλής αξίας. Από τις 50 μεγαλύτερες πωλήσεις Παγκύπρια, οι 19 αφορούσαν ακίνητα αξίας άνω του €1 εκατ., έξι πωλήσεις έγιναν σε τιμές €900.000 – €999.000, τρείς σε τιμές €800.000 – €899.000 και άλλες πέντε πωλήσεις σε τιμές €700.000 – €799.000».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network