MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Άγκυρα αγνοεί τις εκκλήσεις Ζάγκλαντ για αποζημιώσεις στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Καμία αντίδραση Άγκυρας στις εκκλήσεις Ζάγκλαντ για αποζημιώσεις προς Κύπρο – Πρόκειται για περιπτώσεις που επιδίκασε το ΕΔΑΔ για αγνοούμενους και κατεχόμενες περιουσίες.

Advertisement

Λύπη εκφράζει η Επιτροπή Υπουργών για την «απουσία κάθε αντίδρασης από πλευράς τουρκικών αρχών μέχρι στιγμής» στις εκκλήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταβάλει τις αποζημιώσεις που επιδίκασε το ΕΔΑΔ για αγνοούμενους και κατεχόμενες περιουσίες.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, που συνεδρίασε μεταξύ 7-9 Ιουνίου, στο Στρασβούργο, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση των αποφάσεων εκ μέρους της Τουρκίας, αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιον Ζάγκλαντ έθεσε το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, με επιστολή του στις 28 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Η παρέμβαση Ζάγκλαντ ζητήθηκε εκ νέου από την Επιτροπή Υπουργών, κατά την τελευταία ανασκόπηση προόδου της υλοποίηση των αποφάσεων του δικαστηρίου στις υποθέσεις «Βαρνάβα και άλλοι κατά Τουρκίας» και της ομάδας υποθέσεων «Ξενίδη-Αρέστη».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Υπουργών επαναλαμβάνει την άνευ όρων υποχρέωση της Τουρκίας για καταβολή των αποζημιώσεων, καταδικάζει την απουσία προόδου και προτρέπει την Άγκυρα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Το ζήτημα θα επανεξεταστεί σε επόμενη συνεδρία, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εξετάζοντας, παράλληλα την απόφαση του ΕΔΑΔ επί της 4ης διακρατικής προσφυγής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας», το ΣτΕ επαναλαμβάνει την υποχρέωση της Τουρκία να καταβάλει τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν τον Μάιο του 2014, συνολικού ύψους 90 εκ. ευρώ, συν τους τόκους.

Το θέμα των κατεχόμενων περιουσιών εκτοπισμένων θα συζητηθεί εκ νέου τον Μάρτιο του 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal