MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Hope for children»: Σε μειονεκτικότερη θέση τα κορίτσια έναντι των αγοριών

Advertisement

Sponsored by exness

Τα κορίτσια παραμένουν σε μειονεκτική θέση έναντι των αγοριών, λέει το ‘Hope for children

Advertisement

Τα κορίτσια συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τα αγόρια της ηλικίας τους και σύμφωνα με τη UNICEF τα κορίτσια ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών δαπανούν 40% περισσότερο χρόνο, ή 160 εκατομμύρια περισσότερες ώρες την ημέρα, σε μη αμειβόμενες οικιακές εργασίες και τη μεταφορά νερού και καυσόξυλων, σε σύγκριση με τα αγόρια της ηλικίας τους.

Αυτό αναφέρει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού η οργάνωση “Hope For Children” η οποία σημειώνει ότι σε έκθεση της η UNICEF “τα στοιχεία των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) – τον παγκόσμιο οδικό χάρτη για τον τερματισμό της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ευημερίας για όλους – που αφορούν στα κορίτσια, είναι είτε περιορισμένα ή ανεπαρκή”.

Επίσης, “εκτός από τις δουλειές του σπιτιού, η έκθεση παρουσιάζει στοιχεία για θέματα που αντιμετωπίζονται από τους ΣΒΑ συμπεριλαμβανομένης της βίας, των γάμων σε παιδική ηλικία, τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και την εκπαίδευση”.

“Η ενδυνάμωση των κοριτσιών με γνώσεις και δεξιότητες δεν θα είχε θετικά αποτελέσματα μόνο για τα ίδια καθώς παράλληλα θα μπορούσε να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη, την προώθηση της ειρήνης και τη μείωση της φτώχειας”, υποδεικνύει η έκθεση της UNICEF.

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children”, Joseph Varughese, δήλωσε πως “τα κορίτσια θα γεννήσουν το αύριο, για να μπορούμε λοιπόν να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο, με ανάπτυξη, δικαίωμα στη μόρφωση, σεβασμό και ισότητα πρέπει να τα προστατεύσουμε και να τα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΚΟΠ

ShootandGoal