MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Her Story»: Πρόγραμμα για συλλογή και ανάδειξη ιστοριών έμφυλης βίας από γυναίκες στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Το πρόγραμμα «Her Story» θα συλλέξει και θα αναδείξει ιστορίες έμφυλης βίας από γυναίκες στην Κύπρο – Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη του προγράμματος

Το πρόγραμμα «Her Story», με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την έμφυλη βία και τις επιπτώσεις που έχει στα άτομα και στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τη νομοθεσία και τους τρόπους με τους οποίους τα θύματα μπορούν να αξιοποιήσουν το νόμο για να ξεφύγουν από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, θα συλλέξει και θα αναδείξει ιστορίες έμφυλης βίας από γυναίκες στην Κύπρο.

Advertisement

Όπως αναφέρει ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος «Her Story», το οποίο εφαρμόζεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), αφορμή για τις δράσεις που προωθούνται στο πλαίσιό του είναι η η επείγουσα ανάγκη που διαφαίνεται για καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Κύπρο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η αστυνομία για το έτος 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 57% σε καταγγελίες για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Σημειώνεται ότι για την επίτευξη των στόχων, στα πλαίσια του έργου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες οι οποίες θα κινηθούν σε τρεις κύριους άξονες. Πρώτον, θα γίνει συλλογή πραγματικών ιστοριών βίας, τις οποίες θα αφηγηθούν με πλήρη ασφάλεια και διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων τα ίδια θύματα βίας. Δεύτερον, θα ερευνηθούν τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης μέσω των ΜΚΔ σχετικά με τα όλα όσα μπορούν να κάνουν τα θύματα βίας για εύρεση προστασίας και στήριξης. Τρίτον, θα οργανωθούν εκδηλώσεις σε ανοιχτούς, πολυσύχναστους χώρους, όπου χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές, θα διαβάζονται ιστορίες των θυμάτων ελκύοντας με αυτό τον τρόπο την προσοχή των περαστικών, ενώ ταυτόχρονα θα μοιράζεται το υλικό που συλλέχθηκε από την πρώτη και δεύτερη φάση του έργου.

Το πρόγραμμα «Her Story» θα διαρκέσει ένα χρόνο, από τον Σεπτέμβρη 2022 μέχρι τον Σεπτέμβρη 2023, με στόχο να προβληματίσει την κοινωνία, να δώσει τροφή για σκέψη, όπως επίσης να ενθαρρύνει και να σταθεί δίπλα τόσο στα υφιστάμενα, όσο και στα εν δυνάμει θύματα βίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network