MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

H συνάντηση Τατάρ – Οζερσάι με τον Ταγίπ Ερντογάν στον τ/κ Τύπο 

Advertisement

Sponsored by exness

Τέσσερα ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησαν στην συνάντηση πέραν της μιας ώρας που είχαν χθες οι εταίροι της νέας «κυβέρνησης» με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ντιαλόγκ και αυτά ήταν: η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος μέσω καλωδίου, η μείωση των τιμών στα μέσα μεταφοράς (αεροπορική σύνδεση), το οικονομικό πρωτόκολλο και η ροή ρευστού χρήματος και τέλος, οι εργασίες γεώτρησης.

Advertisement

Επικαλούμενη πληροφορίες της, η Ντιαλόγκ γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της ηλεκτρικής σύνδεσης Τουρκίας – ψευδοκράτους, αφού άκουσε την τ/κ αντιπροσωπεία, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για να προχωρήσει αυτό το έργο και έδωσε οδηγίες όπως αυτό συμβεί. Οδηγίες έδωσε επίσης για να γίνει μελέτη αύξησης των αεροπορικών δρομολογίων από και προς τα κατεχόμενα από την Τουρκία, ώστε να πέσουν οι τιμές. Την σημασία της αύξησης των πτήσεων για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, εξήγησαν στον Ταγίπ Ερντογάν οι Τατάρ και Οζερσάι.

Για το θέμα του οικονομικού πρωτοκόλλου, η εφημερίδα γράφει ότι, σύμφωνα με τις πηγές της, συζητήθηκαν η ετοιμασία δύο εγγράφων, ενός που θα αφορά το πρόγραμμα για το 2019 και ένα τριετές για την περίοδο 2020-2022. Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει κάποια προετοιμασία και από τις δύο πλευρές, ώστε να μπορέσει να αρχίσει η παροχή ρευστού χρήματος από την Τουρκία στο ψευδοκράτος (σσ: εδώ και πέραν του ενός έτους η Τουρκία είχε σταματήσει την μεταφορά χρημάτων υπό οποιαδήποτε μορφή προς το ψευδοκράτος για πληρωμές υποχρεώσεων ή «κρατικού» μισθολογίου).

Η Ντιαλόγκ, αλλά και άλλες τ/κ εφημερίδες σήμερα, γράφουν ότι το βάρος της συζήτησης ήταν στα θέματα οικονομίας και πρωτοκόλλου.

Οσον αφορά το θέμα της ενέργειας, η Ντιαλόγκ γράφει ότι συζητήθηκαν τα βήματα που θα γίνουν έναντι των «μονομερών ενεργειών της ε/κ πλευράς» αλλά και τα μελλοντικά σχέδια σε αυτό το πεδίο, επιβεβαιώνοντας οι δύο πλευρές την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν. Επιβεβαιώθηκε επίσης, αναφέρεται, ότι σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά επιμένει να μην μοιράζεται τον φυσικό πλούτο, τότε Τουρκία και ψευδοκράτος θα συνεχίσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχα βήματα.

Υπάρχουν βήματα να γίνουν στο κυπριακό, την οικονομία και στα πολιτικά θέματα, δήλωσε σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι επέστρεψε ικανοποιημένος από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της δεξίωσης για το Ραμαζάν μπαϊράμ που το κόμμα του, το ΚΕΕ, διοργάνωσε στα κεντρικά γραφεία στην Λευκωσία. Συζήτησαν, είπε, το Κυπριακό αλλά και πολλά θέματα σε λεπτομέρεια με τον Τούρκο Πρόεδρο και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» θα κάνει το καλύτερο για να παρέχει ασφάλεια για το μέλλον του τ/κ «λαού».

Η Αφρίκα σήμερα σχολιάζει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι που έκανε δήλωση χθες στο τ/κ «πρακτορείο» ειδήσεων για την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι (είχαν δύο με τον κ. Οκτάι, πριν και μετά από εκείνη με τον Τούρκο Πρόεδρο), δεν ανέφερε τίποτε συγκεκριμένο για την έλευση ρευστού και το οικονομικό πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση της οικονομίας και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έστελνε χρήματα στο ψευδοκράτος, ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η προηγούμενη τετρακομματική «κυβέρνηση» διαλύθηκε.

Στο μεταξύ, από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζεται η φωτογραφία από την χθεσινή συνάντηση στην οποία σε αντικριστούς καναπέδες κάθονται με κλειστά τα πόδια και στάση προσοχής ο κορμός οι Τατάρ και Οζερσάι από την μία και Φουάτ Οκτάι και Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την άλλη. Οι 4 δεν κοιτάνε τον φωτογραφικό φακό σε αντίθεση με τον κ. Ερντογάν που κάθεται σε μια πολυθρόνα με ανοικτά πόδια και τα χέρια πάνω στην πολυθρόνα. Στην εικόνα υπάρχουν μόνο σημαίες της Τουρκίας και όχι του ψευδοκράτους, γεγονός που κρίνεται έως και χλευαστικά, αφού επρόκειτο για την πρώτη επίσημη επίσκεψη – έστω εργασίας – της νέας «κυβέρνησης» στην Τουρκία. Η στάση του σώματος, σύμφωνα με κάποια σχόλια, έδειχνε την «υπο-διοίκηση» που πλέον αποτελούν οι «κυβερνώντες» στα κατεχόμενα.

Επισημάνθηκε σε κάποια σχόλια και στον τ/κ Τύπο σήμερα, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν προέβη σε καμία δήλωση μετά την συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network