MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γονείς Μέσης: Με προτεραιότητα την προστασία υγείας, η επιστροφή μαθητών Λυκείων

Advertisement

Sponsored by exness

Η Γραμματεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωσή της για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στα σχολεία, αναφέρει ότι σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου έτυχε ενημέρωσης με βάση την οποία η προστασία της υγείας όλων είναι η κύρια προτεραιότητα.

Αναφέρει επίσης ότι υπήρξε ενημέρωση πως η φοίτηση των μαθητών στο σχολείο θα είναι κανονική 07:30-13:35 και θα επικεντρωθεί στα εξεταζόμενα μαθήματα μόνον, ότι δεν θα γίνονται διαγωνίσματα ή άλλη μορφή γραπτής αξιολόγησης και ότι η διδασκαλία θα γίνεται σε μικρές ομάδες με τον μέγιστο αριθμό μαθητών/μαθητριών να είναι 12 ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Advertisement

Για την προστασία της Υγείας «απαιτήσαμε από τον Υπουργό Παιδείας όπως ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγείας, που προβλέπονται στα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και αφορούν στους χώρους εργασίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών, αναφέρει η Συνομοσπονδία, προσθέτοντας ότι ζητήθηκε η ετοιμασία σχεδίου δράσης και καθορισμού διαδικασίας που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση που δημιουργηθεί υποψία για προσβολή μαθητή από τον κορωνοϊό σε σχολική μονάδα από τις 11/5 μέχρι και τη λήξη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας η ετοιμασία σχεδίου δράσης και ο καθορισμός διαδικασίας σε περίπτωση που μαθητής/τρια νοσεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ώστε να μπορεί να παρακαθίσει σε αυτές.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ακόμα πως κατά τη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας διευκρινίστηκε ότι οι ευπαθείς ομάδες μαθητών/μαθητριών, όπως αυτές ορίζονται με το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας (29/4), έχουν το δικαίωμα να μην πάνε σχολείο, καθώς δεν θα καταγράφονται απουσίες για αυτούς και ότι μπορούν να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι θα πρέπει οι μαθητές/μαθήτριες που εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές να το δηλώσουν έγκαιρα στα σχολεία τους ώστε να γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις.

Όσον αφορά τη διακίνηση των μαθητών/τριών με τα λεωφορεία, θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Αναφέρεται επίσης ότι θα λαμβάνονται παρουσίες μαθητών με την επανέναρξη των σχολείων, όπως ίσχυε και τις προηγούμενες χρονιές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τη Συνομοσπονδία ότι δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις για τις υπόλοιπες τάξεις των Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψουν στα σχολεία, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι υπόλοιποι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, κατά πάσα πιθανότητα όταν τελειώσουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις και ότι θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση τους μέχρι την επιστροφή τους στα σχολεία ή αν δεν επιστρέψουν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Γονέων στους σχεδιασμούς του ΥΠΠΑΝ είναι και η διεξαγωγή αντεξετάσεων για τους/τις μαθητές/ήτριες που μένουν στάσιμοι καθώς και οι εξετάσεις μετάταξης για τους/τις μαθητές/ήτριες που επιθυμούν να αλλάξουν κατεύθυνση/μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό που απαιτείται για την τηλεκπαίδευση, οι οργανωμένοι γονείς ενημερώθηκαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ικανοποιηθούν και οι επιπλέον ανάγκες που έχουν εμφανιστεί στην πορεία.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το ΥΠΠΑΝ διαβεβαίωσε ότι η εξεταστέα ύλη των Παγκυπρίων Εξετάσεων θα ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα 4/5 και ότι αυτές θα διενεργηθούν πάνω στην ύλη που διδάχθηκαν οι τελειόφοιτοι πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και στη βάση όσων διδάχθηκαν στα πλείστα σχολεία της Κύπρου.
Προστίθεται ότι άμεσα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης μαζί με τα χρονοδιαγράμματα των Π.Ε.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι ο διάλογος με το ΥΠΠΑΝ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ώστε να ζητηθούν η πρόσβαση σε στρατιωτικές σχολές, η πριμοδότηση αθλητών/τριών και η πρακτική δοκιμασία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal