MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γονείς καλούν ΥΠΑΝ να εφαρμόσει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για τετράμηνα

Advertisement

Sponsored by exness

Γονείς καλούν ΥΠΑΝ να εφαρμόσει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για τετράμηνα – «Δικαίως ζητούσαμε κατ΄επανάληψη την εφαρμογή της αναγωγής της βαθμολογίας των γραπτών εξετάσεων Α τετραμήνου»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) επιβάλλεται να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας (ΝΥ), αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης μέσω δελτίου Τύπου.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για την αξιολόγηση του μαθητή στο πλαίσιο του θεσμού των τετραμήνων, προς τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΝ, ημερομηνίας 16 Μαρτίου, αποτελεί απάντηση επιστολής του Υπουργείου ημερομηνίας 10 Μαρτίου.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «δικαίως ζητούσε κατ΄ επανάληψη την εφαρμογή της αναγωγής της βαθμολογίας των γραπτών εξετάσεων Α τετραμήνου, εκεί όπου με αποδείξεις είχαν αδικηθεί οι μαθητές/μαθήτριες».

Ακόμη, τονίζει ότι εκφράζει λύπη «που η Αρμόδια Αρχή αγνόησε τη γνωμάτευση και με ένα απλό ‘’δεν επιτρέπει η νομοθεσία την αναγωγή της βαθμολογίας’’ έκλεισε το δίκαιο αίτημά μας (όπως διαπιστώνεται) για αναγωγή της βαθμολογίας».

Δυστυχώς, επισημαίνει, «παρά τις τόσες αποδείξεις και τις παραδοχές για λάθη και παραλείψεις των ίδιων των λειτουργών του Υπουργείου οι οποίες θυματοποίησαν τα παιδιά μας, η Αρμόδια Αρχή δεν θεώρησε ότι συντρέχουν λόγοι που της επιτρέπουν να ενεργήσει με τρόπο που θα έχει μόνο ευμενή αποτελέσματα στα παιδιά μας».

«Επιβάλλεται όπως το Υπουργείο Παιδείας, έστω και την υστάτη, ενεργήσει προς αποκατάσταση της αδικίας που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένα μαθήματα στις εξετάσεις Α τετραμήνου, π.χ. Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά Γ Λυκείου, και να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας», υπογραμμίζεται.

«Η αναγωγή της βαθμολογίας, εκεί όπου χρειάζεται, είναι νομικά επιτρεπτή. Αυτή τη στιγμή η Διοίκηση του Υπουργείου καθίσταται ηθικά υπεύθυνη να την εφαρμόσει», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network