MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γονείς αντιμέτωποι με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης… Προβληματισμός από περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών

Advertisement

Sponsored by exness

Με τον προβληματισμό μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών να αυξάνεται από τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά που αφορούν εγκατάλειψη παιδιών ή παραμέληση φροντίδας, παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οι δύο γονείς που στις 7 Ιανουαρίου άφησαν μόνα τα δύο τους παιδιά στο σπίτι τους, το οποίο έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να διατρέξουν άμεσο κίνδυνο.

Advertisement

Η άμεση παρέμβαση των γειτόνων που έτρεξαν κι έβγαλαν τα δύο παιδιά, ένα κοριτσάκι 12 χρονών και ένα αγοράκι 3, από το σπίτι ήταν σωτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το 3χρονο αγοράκι που έπαιζε μόνο του με αναπτήρα στο σαλόνι, ενώ εκείνη την ώρα η 12χρονη αδελφή του κοιμόταν.

Η Αστυνομία καταχώρησε άμεσα την υπόθεση. Οι γονείς, από Συρία και Πολωνία παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και αιτήθηκαν νομική αρωγή. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου με τους γονείς να είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ενός έτους ή/και επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 1708 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος για πρόσωπα που ενώ έχουν τη φροντίδα ή έλεγχο παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών, κριθεί από το Δικαστήριο ότι είναι ένοχοι για παραμέληση και έκθεση τους σε κίνδυνο.

Τη φροντίδα των δύο παιδιών ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι 10χρονο κοριτσάκι που είχε εντοπιστεί να περιπλανιέται μόνο του σε περιοχή της Λεμεσού αρχές της εβδομάδας, κατάφερε και πάλι χθες να φύγει από το σχολείο του χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν και να βολτάρει ολομόναχο σε διάφορα σημεία. Η εξαφάνιση της από το Δημοτικό Σχολείο που φοιτά στη Γερμασόγεια σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία. Η μικρή κατάφερε να φύγει από το σχολείο, μετέβη σε πάρκο και ακολούθως σε φιλικό σπίτι όπου και εντοπίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή βρίσκεται σε παιδική στέγη με απόφαση του Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε η 26χρονη μητέρα της από τη Σλοβακία, όταν η 10χρονη εντοπίστηκε από ζεύγος Ελληνοκυπρίων να περιφέρεται μόνη της στο Ζακάκι. Σε βάρος της νεαρής μητέρας καταχωρήθηκε υπόθεση που αφορά αδικήματα σχετικά με τον Περί Προστασίας του Παιδιού Νόμου, η οποία ορίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα προέκυψαν κι άλλες ανάλογες υποθέσεις. Ένας 13χρονος κατήγγειλε τη μητέρα του ότι τον άφησε μόνο στο σπίτι να προσέχει άλλα δύο ανήλικα, ενώ σε άλλη περίπτωση δύο κοριτσάκια είχαν εντοπιστεί να κυκλοφορούν σε περιοχή κοντά σε αστυνομικό τμήματ της Λεμεσού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network