MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γιατί είχαν κλεισμένο τον δράστη 11 ώρες στο διαμέρισμα… γιατί πήγαν μόνο 2 αστυνομικοί κι άλλα ερωτήματα για την απαγωγή-θρίλερ (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Πολλά τα ερωτήματα σε σχέση με την πρωτοφανή υπόθεση απαγωγής που απασχολεί την κυπριακή κοινή γνώμη από χθες.

Advertisement

Ερωτήματα πέρα από την ουσία που αφορά το πώς ο 35χρονος φέρεται να οργάνωσε και να εκτέλεσε το σχέδιο απαγωγής των δύο μαθητών, τα οποία και αναμένεται να απαντηθούν από τη διερεύνηση της υπόθεσης και αφού οι ανακριτές καταφέρουν να στήσουν το παζλ.

Γιατί η Αστυνομία άφησε κλεισμένο τον απαγωγέα τόσες ώρες στο διαμέρισμα;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος μιλώντας στον Ανδρέα Δημητρόπουλο και την πρωινή εκπομπή του SIGMA είπε ότι η περισυλλογή τεκμηρίων ήταν πολύωρη. Τα τεκμήρια έπρεπε να φωτογραφηθούν, να παραληφθούν και να σφραγιστούν ενώπιον του υπόπτου και απέρριψε ότι υπήρχε οποιοσδήποτε άλλος λόγος γι’ αυτό.

Γιατί μετέβησαν στην πολυκατοικία και τελικά μπήκαν στο διαμέρισμα μόνο δύο αστυνομικοί;

Οι πληροφορίες που έφταναν χθες από την πρώτη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της απαγωγής, στην Αστυνομία έφταναν από πολίτες δεκάδες πληροφορίες. Θεωρείται βέβαιο ότι όταν δόθηκε η αρχική πληροφορία από τη γειτονιά, κανείς δεν πίστευε ότι τα παιδιά θα εντοπίζονταν εκεί. Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι θα έδιναν τέλος στο θρίλερ τη στιγμή που χτυπούσαν το κουδούνι του συγκεκριμένου διαμερίσματος στην οδό Τυρνάβου.

Γιατί περιμέναμε να δούμε έναν μεσήλικα άντρα;

Η περιγραφή που δόθηκε από την αρχή στην αστυνομία για το δράστη της απαγωγής από μάρτυρες ήταν ότι επρόκειτο για έναν μεσήλικα άντρα 45-50 ετών, παχουλό 100 περίπου κιλά. Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, όταν οι πληροφορίες δίδονται από πολίτες και ειδικά παιδιά μπορεί να υπάρξει κάποια απόκλιση ειδικά όσον αφορά την ηλικία. Όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, αφού ο ύποπτος είναι 35 ετών.

Τον ρώτησαν αν μπορούν να περάσουν και είπε ναι…

Οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι, ο 35χρονος άνοιξε την πόρτα. Του εξήγησαν τι διερευνούν και αν μπορούν να περάσουν. Είπε ναι. Του είπαν να περιορίσει τους σκύλους του, όπως κι έκανε σε άλλο δωμάτιο. Ο ένας αστυφύλακας φαίνεται ότι είδε -όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Φιλελεύθερος»- κάτι πάνω στο τραπεζάκι που παρέπεμπε σε σχολείο. Τότε βεβαιώθηκαν. Ο ένας τον ακινητοποίησε και ο δεύτερος μπήκε στο άλλο δωμάτιο. Εκεί εντόπισε τα δύο παιδιά να κοιμούνται. Ο 35χρονος δεν έκανε καμία προσπάθεια να διαφύγει. Η σκηνή γρήγορα μετατράπηκε σε φρούριο.

Αυτό που κίνησε την υποψία των αστυνομικών ήταν ένα καρτελάκι-ταυτότητα που από τη μία πλευρά έγραφα Δάσκαλος και από την άλλη Σχολική Εφορεία.

Όπως μετέδωσε στο TV ONE η δημοσιογράφος Νατάσα Χριστοφόρου, ο ένας αστυνομικός πήρε και τα δύο παιδιά στα χέρια του, τα κατέβασε κάτω στο ισόγειο της πολυκατοικίας και ζήτησε βοήθεια από γείτονες προκειμένου να επιστρέψει στο διαμέρισμα να βοηθήσει τον συνάδελφο του.

Γιατί ο Ιωνάς μίλησε αμέσως για λύτρα;

Στο μεταξύ πολύς λόγος συνεχίζει να γίνεται για τα κίνητρα του δράστη, κάτι το οποίο διερευνάται, όπως ανέφερε και ο κύριος Αγγελίδης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή χθες ότι το κίνητρο του 35χρονου ήταν τα λύτρα. Και είπε από χθες ότι αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο ύποπτος όταν ρωτήθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal