MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γιατί δεν διεκδικεί τον αρχιεπισκοπικό θρόνο ο Επίσκοπος Καρπασίας. «Η διαδοχή αποτελεί εκκλησιαστικό γεγονός»

Advertisement

Sponsored by exness

Απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος – «Η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία» – Όσα αναφέρει σε γραπτή του δήλωση

«Η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία» αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ανακοινώνοντας ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση του θρόνου του Αποστόλου Βαρνάβα.

Advertisement

Και αναφέρει ότι αυτή «δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες».

LIVE: Υποψηφιότητες για τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Επισκόπου Χριστοφόρου

Όταν ανακοίνωνα το ενδιαφέρον μου, ως Αρχιερέας, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, δήλωνα με σαφήνεια ότι, «η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες».

Συνεπώς, παρατηρούσα ότι, «στο εκκλησιαστικό αυτό γεγονός δεν αναζητούμε τον καλύτερο γιατί απλώς δεν υπάρχει ο καλύτερος έναντι των άλλων, καθότι ο Προκαθήμενος μίας Εκκλησίας δεν αυτενεργεί, ούτε καθορίζει μονολιθικά, δεν επιβάλλει το δικό του πρόγραμμα, ούτε διοικεί από μόνος του, αλλά συνοδικά, συναινετικά, ενωτικά, αδελφικά, στο πνεύμα της αγάπης και της συνεννόησης μαζί με τους άλλους Αρχιερείς».

Ως εκ τούτου, δεδομένου του εκφρασθέντος ενδιαφέροντος αρκετών άξιων Αδελφών Συνοδικών να διακονήσουν από τη θέση του Αρχιεπισκόπου την Εκκλησία και γενικότερα τον τόπο μας και σε έμπρακτη και όχι απλά φραστική προσπάθεια να συμβάλω στην αναγκαία ενότητα δεν θα συμμετάσχω στην πρώτη φάση της διαδικασίας πλήρωσης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Ως Αρχιερέας της Εκκλησίας μας, μέσα από το συνοδικό μας σύστημα και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα των θέσεων, και με γνώμονα την ενότητα, θα συμπορευθώ με αγάπη και ειρήνη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, με όποιον και εάν εκλεγεί, προς ωφέλεια της Εκκλησίας και του Τόπου μας και προς δόξαν Θεού.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστευσαν στην προσέγγιση αυτής της εικόνας για την Εκκλησία, μια εικόνα καθαρά θεολογική και εκκλησιολογική, που θα προσεγγίζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά και θα καλύπτει όλες τις υπαρξιακές του ανάγκες. Μία Εκκλησία που θα έχει λόγο και όχι αντίλογο. Μία Εκκλησία που θα εμπνέει και δεν θα παρεμβαίνει. Μία Εκκλησία που θα δημιουργεί υποδομές στήριξης των ανθρώπων συλλογικά και παρηγορητικά. Ευχαριστώ αυτούς που θέλησαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, που είναι προσπάθεια της Εκκλησίας και κατ’ επέκταση όλων των Αρχιερέων.

Ας γίνει η διαδικασία αυτή με πολλή προσευχή και σύνεση, αρχοντιά και φιλότιμο για να δικαιούμαστε και την βοήθεια του Θεού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network