MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάνουν λόγο τ/κ κόμματα, επικρίνοντας το «διάταγμα»

Advertisement

Sponsored by exness

Οι αναφορές των τ/κ εφημερίδων

Υπό τον τίτλο «Θα ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» στο σημερινό της πρωτοσέλιδό της γράφει ότι «Κοιτάξτε, όταν λείψουν τα χρήματα, η Άγκυρα συμβουλεύει την μαριονέτα κυβέρνηση να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα».

Advertisement

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα CTP, TDP και HP (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και κόμμα του Λαού) χαρακτήρισαν το «διάταγμα» ως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τη βοήθεια του «κράτους», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η «Κίπρις» γράφει ότι το «διάταγμα», που στοχεύει στο να καταγράψει αδήλωτα κέρδη, που βρίσκονται στο εξωτερικό ή στο «εσωτερικό», χωρίς να προβαίνει σε οποιασδήποτε έρευνα πρώτα έναντι φορολόγησης 2,5%, θα τους μετατρέψει σε κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Υπό τον τίτλο «Το διάταγμα για το ξέπλυμα βρώμικο χρήμα», η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν, επικρίνοντας το εν λόγω «διάταγμα», υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» θέτει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερο την αξιοπρέπεια και το καθεστώς του τουρκοκυπριακού «λαού».

Ο Τζεμάλ Όζγιγιτ, ηγέτης του κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), δήλωσε ότι ανοίχθηκε ο δρόμος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παρακάμπτοντας το «νόμο», που εμπόδιζε το ξέπλυμα. Σημειώνει, στη συνέχεια, ότι τώρα γίνεται αντιληπτό γιατί επιμένουν στη μη λύση του Κυπριακού και στην παραμονή τους εκτός διεθνούς δικαίου.

Ο ηγέτης του κόμματος του Λαού (HP) Κουντρέτ Όζερσαϊ, επικρίνοντας το «διάταγμα», είπε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει την αξιοπρέπεια του λαού και του κράτους, ούτε να προβαίνει σε βήματα που θα ισοπεδώνει την αξιοπιστία τους στο διεθνή χώρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network