MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για τη συντήρηση τ/κ κατοικιών ενημερώθηκε η Επ. Προσφύγων… Zητήθηκε καταγραφή επικίνδυνων υποστατικών

Advertisement

Sponsored by exness

Για τη συντήρηση τ/κ κατοικιών ενημερώθηκε η Επ. Προσφύγων – Zητήθηκε καταγραφή επικίνδυνων υποστατικών – Η κ. Κουκουμά είπε ότι αν περπατήσει κάποιος στις τ/κ συνοικίες θα δει την απαράδεκτη κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης

Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις τουρκοκυπριακές κατοικίες και το ποσό που δαπανάται για σκοπούς συντήρησης δεν είναι αρκετό, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Σκεύη Κουκουμά, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής που ενημερώθηκε για το πρόγραμμα συντήρησης των Τουρκοκυπριακών κατοικιών.

Advertisement

Η κ. Κουκουμά είπε ότι αν περπατήσει κάποιος στις τ/κ συνοικίες θα δει την απαράδεκτη κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που μένουν σε αυτές, τονίζοντας πως η ανάγκη για περαιτέρω συντηρήσεις είναι επιτακτική και δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την κ. Κουκουμά, τα έξι εκατομμύρια το χρόνο που δαπανώνται για σκοπούς συντήρησης δεν είναι ικανοποιητικά γιατί είναι γνωστό, όπως είπε, ότι έχουμε να κάνουμε με κατοικίες οι οποίες είναι τουλάχιστον πάνω από 50 χρόνων οπότε η κατάσταση τους στις πλείστες των περιπτώσεων είναι απαράδεκτη.

«Πρέπει να πούμε ότι όσες συντηρήσεις και να γίνουν στα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα υπάρχει η ίδια κατάσταση. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι και η ίδια η υπηρεσία διαπιστώνει υποστελέχωση αλλά από την άλλη δεν λαμβάνονται μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης, υπάρχει μειωμένος αριθμός συνεργείων, δεν υπάρχουν τεχνικοί που μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν , και δεν είναι αρκετό από μόνο του να ζητάμε αύξηση του κονδυλίου, αλλά επιβάλλεται ταυτόχρονα και η στελέχωση των υπηρεσιών», ανέφερε.

Η κ. Κουκουμά συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε νοιώσει πραγματικά ότι κοροϊδεύουν όλους, όχι απλά την Επιτροπή και την Βουλή, αλλά και τον προσφυγικό κόσμο όταν σε κάθε συνεδρίαση που θα συζητήσουμε τέτοια θέματα θα αναφερθεί η διεξαγωγή μελέτης, κάθε φορά γίνεται και μια μελέτη, όπως και τώρα γίνεται και νέα μελέτη, μελέτες που ξεκίνησαν εδώ και μερικά χρόνια έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και τώρα μας λένε ότι γίνεται νέα μελέτη η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά στην εντός των τειχών Λευκωσία, ενώ ξέρουμε ότι η κατάσταση σε όλη την Κύπρο είναι απαράδεκτη».

Η Επιτροπή ζήτησε να προχωρήσουν (οι υπηρεσίες) στην καταγραφή των επικίνδυνων κατοικιών και να λάβουν αποφάσεις, δηλαδή κατα πόσον αξίζουν συντήρησης και επιδιόρθωσης ή τελικά θα προχωρούν σε κατεδάφιση.

Η κ. Κουκουμά είπε ότι ζητήθηκε ενημέρωση και για συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο, όπως είπε, δαπανήθηκαν από κονδύλι της υπηρεσίας διαχείρισης τ/κ περιουσιών 256.000 ευρώ για σκοπούς αστυνόμευσης του Μακένζι στη Λάρνακα.

«Ξέρουμε ότι η περίπτωση εκείνη είχε προκαλέσει παρενέργειες και την ανάγκη επιπλέον αποφάσεων όμως αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο ποσό από το κονδύλι είναι απογοητευτικό και ξεκαθαρίζει και τους λόγους που καθυστερήσει η προώθηση των συντηρήσεων και άλλων προβλημάτων», ανέφερε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης χαρακτήρισε απαράδεκτες και τριτοκοσμικές τις στεγαστικές συνθήκες των εκτοπισμένων σε τ/κ κατοικίες, καταγγέλλοντας ότι η εκτελεστική εξουσία «παραμένει και στο θέμα της ικανοποιητικής στέγασης των προσφύγων μας αποκλειστικά και μόνο στις βαρύγδουπες διακηρύξεις και στις δεσμεύσεις και στην ουσία και πρακτικά μηδέν».

Είπε ότι η υπηρεσία διαχείρισης τ/κ περιουσιών παραμένει απελπιστικά υποστελεχωμένη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια και αξιοπιστία στην αποστολή της. «Απαιτούμε και ζητάμε όπως επιτέλους η εκτελεστική εξουσία σταματήσει να αντιμετωπίζει την υπηρεσία ως το αποπαίδι της δημόσιας υπηρεσίας, εμείς ως ΔΗΚΟ απαιτούμε την άμεση και σωστή στελέχωση της υπηρεσίας και αύξηση σχετικών κονδυλίων για επιδιορθώσεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal