MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για θέματα που απασχολούν τον κλάδο συζήτησαν ΣΙΚΑΠ και Επιτροπή Εμπορίου

Advertisement

Sponsored by exness

Για θέματα που απασχολούν τον κλάδο συζήτησαν ΣΙΚΑΠ και Πρ. Επιτροπής Εμπορίου

Θέματα που αφορούν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, την υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και την έκδοση διαφόρων αδειών απασχόλησαν την συνάντηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Advertisement

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) επέδωσε επιστολή στον κ. Χατζηγιάννη, σύμφωνα με την οποία ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος είναι τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Όπως αναφέρεται τα μέλη του Συνδέσμου δέχονται καθημερινά αφόρητη πίεση για το θέμα αυτών των δικαιωμάτων.

Ο ΣΙΚΑΠ ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο τα μέλη του θα πρέπει να πληρώνουν ή να περιμένουν την τελική απόφαση της Βουλής.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι το θέμα της υψηλής χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τον ΣΙΚΑΠ αφού, όπως λέει «οι λογαριασμοί που φτάνουν αυτή την περίοδο είναι διπλάσιοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να ζητά ουσιαστική στήριξη.

Ο ΣΙΚΑΠ αναφέρθηκε και στην έλλειψη προσωπικού στις επιχειρήσεις τους, λέγοντας πως η τουριστική κίνηση στην Πάφο έχει ξεκινήσει, αλλά επιχειρήσεις υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο Σύνδεσμος ζητά όπως απλοποιηθούν οι διαδικασίες για εργοδότηση αλλοδαπών από Τρίτες χώρες, καθώς, όπως λέει, από τη στιγμή που κατατεθούν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Τμήμα Εργασίας Πάφου μέχρι την έγκρισή τους από τη Λευκωσία, περνούν τουλάχιστον δύο μήνες και «η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη».

Αναφορικά με την έκδοση των διαφόρων αδειών ακόμη και τώρα ορισμένες από αυτές, προστίθεται στην ανακοίνωση, εκδίδονται κάθε χρόνο (υγειονομικό πιστοποιητικό, άδεια ποτού), ενώ έπρεπε να εκδίδονται για περίοδο τριών χρόνων. Επίσης, για την έκδοση άδειας ποτού ο Δήμος Πάφου συνεχίζει να ζητεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χατζηγιάννης στο θέμα της έλλειψης προσωπικού εισηγήθηκε τις διακρατικές συμφωνίες με κάποιες χώρες και για ορισμένα επαγγέλματα και ειδικότητες, έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων. Το θέμα αυτό, πρέπει να το δει άμεσα η Κυβέρνηση, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, τόνισε ότι, το θέμα μετά το Πάσχα αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της Βουλής αλλά θα απαιτηθεί χρόνος για οριστική κατάληξη.

Σύμφωνα με τον ΣΙΚΑΠ, όπως έχουν τα πράγματα τώρα, δεν φαίνεται να ευσταθεί υπόθεση στο δικαστήριο.

Έγιναν επίσης αναφορές στο ηλεκτρικό ρεύμα και την έκδοση των διαφόρων αδειών. Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου και άλλοι παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network