MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακού στην Πάφο κάνουν λόγο γονείς. Υπομονή συστήνει ο Δήμαρχος

Advertisement

Sponsored by exness

Για ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακού στην Πάφο κάνουν λόγο γονείς – Υπομονή συστήνει ο Δήμαρχος

Η ταυτόχρονη εκτέλεση οδικών έργων σε κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης δημιουργεί σε καθημερινή βάση κυκλοφοριακό πρόβλημα, λένε οι οργανωμένους γονείς, με τον Δήμαρχο Πάφου να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά να συστήνει υπομονή.

Advertisement

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Αννίτα Ταλιώτου ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ταλαιπωρία μεγαλώνει για γονείς που μεταφέρουν παιδιά σε δυο ή τρία εκπαιδευτήρια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και οι ίδιοι να καθυστερούν στις εργασίες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με εκπαιδευτικούς, πρόσθεσε.

Το πρόβλημα, σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς, επιτείνεται τις τελευταίες μέρες με την επαναλειτουργία των σχολείων Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης. Την περίοδο αυτή, ανέφερε η κ. Ταλιώτου, εκτελούνται ταυτόχρονα έργα στις κεντρικές λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Ελλάδος και στις οδούς Αχέπανς και Γλάδστωνος με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη κυκλοφοριακή κίνηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα, όχι όμως στο βαθμό που παρουσιάζεται από κάποιους. Η Πάφος είπε, δεν αντιμετώπιζε ποτέ κυκλοφοριακό πρόβλημα, ωστόσο τώρα υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις και είναι φυσιολογικό κάποιοι να αντιδρούν. Η Τροχονομική Υπηρεσία, συνέχισε, προσπαθεί να αμβλύνει το πρόβλημα, ενώ είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται ευλαβικά και τα έργα θα παραδοθούν στην ώρα τους.

Επεσήμανε επίσης πως κάποια από τα έργα υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα αυτά αν δεν ξεκινούσαν τα έργα, παράλληλα με άλλα οδικά έργα που ήταν ήδη σε εξέλιξη.

Μαζί με τα οδικά έργα συνέπεσε την περίοδο αυτή να εκτελούνται έργα στις οδούς Γλάδστωνος και Αχέπανς για τοποθέτηση αγωγών ομβρίων, συνέχισε. Ιδιαίτερα για την Αχέπανς, που αποτελεί την μια από τις δυο προσβάσεις προς το Νοσοκομείο Πάφου, είπε ότι το έργο ήταν αναγκαίο να εκτελεσθεί την περίοδο αυτή, αφού βορειότερα εκτελείται το έργο της ανάπλασης της πλατείας της συνοικίας Αναβαργός και θα πρέπει να συνδεθεί ο αγωγός με την περιοχή αυτή.

Ο κ. Φαίδωνος είπε τέλος πως με βάση τα χρονοδιαγράμματα, τα έργα θα αρχίσουν να παραδίδονται τμηματικά από τα μέσα του επόμενου μήνα μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου «με αποτέλεσμα σε τρεις περίπου μήνες να τελειώνει η ταλαιπωρία και να δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες διακίνησης πεζών και τροχοφόρων».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network