MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η σύλληψη των 18

Advertisement

Sponsored by exness

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η διερεύνηση για τους 18 που φόρεσαν χειροπέδες στη Λάρνακα χθες βράδυ – Συνεχίζονται οι έρευνες και ανακρίσεις – Δεν αποκλείεται να απέτρεψε εγκληματική ενέργεια η Αστυνομία

Advertisement

Οικίες, υποστατικά και αυτοκίνητα βρέθηκαν χθες βράδυ στο στόχαστρο των μελών της Αστυνομία που συμμετείχαν στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στη Λάρνακα, από την οποία προέκυψαν 18 συνολικά συλλήψεις.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, κατά την επιχείρηση παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία και αξιολογούνται.

Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση…

«Η Αστυνομία εξετάζει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Είναι σε εξέλιξη οι έρευνες και ανακρίσεις των συλληφθέντων» είπε.

Ο κύριος Αγγελίδης επεσήμανε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και η κάθε πληροφορία που τίθεται ενώπιον της Αστυνομίας αξιολογείται. «Όλα εξετάζονται προσεκτικά και στη βάση αυτή θα συνεχιστεί η διερεύνηση».

«Δε θα σχολιάσουμε επικρίσεις»

«Δε θα σχολιάσουμε τις δηλώσεις. Έχω αναφέρει το αδίκημα το οποίο εξετάζεται. Είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είναι η εντατικοποίηση των μέτρων για το οργανωμένο έγκλημα και μεταξύ αυτών είναι και οι έρευνες ανά το παγκύπριο» απάντησε ο κύριος Αγγελίδης κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι και οι 18 συλληφθέντες είναι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι –όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ– είναι καλά γνωστοί στην Αστυνομία καθώς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με διάφορες υποθέσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον αναμένεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι όταν θα υπάρξουν στοιχεία η Αστυνομία θα προχωρήσει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση. «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχοντας υπόψη τον δικό μας ρόλο, για ακόμα μια φορά θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δική μας αποστολή, στο δικό μας έργο. Είναι αντιληπτό ότι ενδεχομένως στην προκειμένη περίπτωση να υπάρχουν ερωτήματα σε σχέση με τη δράση της αστυνομίας ή και με τις ενέργειες σε σχέση με τις συλλήψεις αυτών των προσώπων. Όμως προτεραιότητα για μας είναι η διερεύνηση και δεν τίθεται θέμα να αποκαλύψουμε στοιχεία που να επηρεάσουν τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη» είπε ο κύριος Αγγελίδης.

Ο κύριος Αγγελίδης ερωτήθηκε και κατά πόσον προηγήθηκαν και άλλες συλλήψεις σε σχέση με αυτή την εγκληματική ομάδα και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο περιορίστηκε να επαναλάβει ότι αν υπάρξουν άλλα στοιχεία είναι κάτι που θα μελετήσουν οι ανακριτές.

Κληθείς να απανατήσει κατά πόσον η Αστυνομία θεωρεί ότι με τη σύλληψη των 18 προσώπων αποτράπηκε κάποια εγκληματική ενέργεια, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι το κάθε τι αξιολογείται. «Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι είναι ξεκάθαρο το τι εξετάζει η Αστυνομία και θα προχωρήσουμε στη διερεύνηση. Είναι ένας μεγάλος αριθμός συλλήψεων. Άρχισαν ήδη οι ανακρίσεις. Είναι μια επιχείρηση που έχει γίνει χθες το βράδυ. Για να υπάρξουν εντάλματα σύλληψης είχαμε αποταθεί στο Δικαστήριο και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας. Γίνεται συνεχής αξιολόγηση των στοιχείων και εξελίξεων υπάρχουν».

Όσον αφορά στα όσα προσάπτει στην Αστυνομία ο Δήμαρχος Πάφου, ο κύριος Αγγελίδης επεσήμανε ότι έχουν εκδοθεί αρκετές φορές απαντήσεις και δε θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε περαιτέρω.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network