MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για «σαλαμοποίηση του Ακάμα» μιλά η Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα

Advertisement

Sponsored by exness

Για “σαλαμοποίηση του Ακάμα” μιλά η Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα – Όσα αναφέρει σε ανακοίνωση

Για «σαλαμοποίηση του Ακάμα» μιλά η οργάνωση Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Advertisement

Σημειώνεται ότι «το 2017 κηρύχθηκε ατυχώς, μόνο το κρατικό δάσος, που αποτελεί το 75% της περιοχής Natura2000, ως Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ), στη βάση της ανεπαρκούς εθνικής νομοθεσίας, με την προσθήκη ότι δεν φαίνεται “κάποια άλλη κίνηση διόρθωσης αυτής της απαράδεκτης τακτικής της σαλαμοποίησης».

Επισημαίνεται ότι “ακόμη και για τη δασική κρατική γη (ΕΔΠ), αποφάσισαν οι κυβερνώντες να εισπράττεται αντίτιμο εισόδου, να δημιουργηθεί δίκτυο δρόμων το οποίο θα χρησιμοποιείται από ιδιωτικά οχήματα που θα σταθμεύουν εντός της κρατικής δασικής γης”.

“Τι πιο απλό να αγοράζονταν μικρά ηλεκτρικά λεωφορειάκια στα οποία να επιβιβαζόταν ο κόσμος από εισόδους στα ίδια τα χωριά, τα Λουτρά της Αφροδίτης και την περιοχή της Πέγειας;”, διερωτάται η οργάνωση, προσθέτοντας ότι “αυτή η πρακτική δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα με χώρους στάθμευσης και φόρτο διακίνησης πολλών οχημάτων ενώ και η διακίνηση θα ρυθμιζόταν ανάλογα με την περίοδο που απαιτεί κάποιους περιορισμούς”.

“Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τη διακίνηση σκαφών, όπου η διαχειριστική επιτροπή του Εθνικού Πάρκου θα μπορούσε να μίσθωνε υπηρεσίες από τα πλοιάρια που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και έτσι θα ρύθμιζε τη συχνότητα και την περίοδο διακίνησης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τονίζεται ότι “είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιτρέπεται το κυνήγι στην περιοχή προστασίας της φύσης του Ακάμα – όταν συχνά δηλώνεται ότι η πτηνοπανίδα της περιοχής υποφέρει – και δίνεται η αίσθηση στους ντόπιους και ξένους περιηγητές στη Χερσόνησο ότι πεζοπορούν σε ένα πεδίο μάχης”.

4. Η οργάνωση αναφέρει ότι “θα πρέπει η περιοχή προστασίας των φαραγγιών να ενοποιηθεί και να περιλάβει και τα υψίπεδά τους, διαφορετικά στο τέλος θα βλέπουμε φωτογραφίες του υπέροχου συμπλέγματος των φαραγγιών μόνο σε μουσεία και θα θρηνούμε για το τι υπήρχε και τι χάσαμε”.

Υπογραμμίζεται ότι “καταλήξαμε να έχουμε δυο Τοπικά Σχέδια και να σαλαμοποιείται και σε αυτή την περίπτωση η Χερσόνησος. Το Τοπικό Σχέδιο Πέγειας κάθεται στο ράφι και δεν εξετάζεται ακόμη από τους ιθύνοντες, και για το Τοπικό Σχέδιο Κοινοτήτων Ακάμα γίνεται συζήτηση γιατί το Τμήμα Περιβάλλοντος έκανε γνωμάτευση που δεν βόλευε ορισμένες μη-φιλικές στο περιβάλλον πρόνοιές του.

“Στην πραγματικότητα, ελέω βουλευτικών και κομματικών αποφάσεων όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντί ο Δήμος Πέγειας και οι Κοινοτικές Αρχές (Κάθικας, Πάνω και Κάτω Αρόδες, Ίνεια, Δρούσεια και Πιττοκόπο, Φάσλι, Ανδρολίκου και Νέο Χωριό) να συμπλεγματοποιηθούν, διαχωρίστηκαν σε δυο συμπλέγματα μαζί με άλλες ανόμοιες περιοχές που δεν εμπίπτουν εντός της καθορισμένης περιοχής Χερσονήσου Ακάμα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal