MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για παρουσία καλλιτεχνών από το νησί στα «Κύπρια» φρόντισε το ΥΠΠΑΝ, απαντά στο ΑΚΕΛ

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

To Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσω των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, «φρόντισε για ενισχυμένη παρουσία κυπριακών παραγωγών στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ ‘ΚΥΠΡΙΑ’ ” αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, απαντώντας στην επιστολή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας μέσω σχετικής είδησης του ΚΥΠΕ.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας “στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, αντιμετωπίσθηκε και η διοργάνωση του Φεστιβάλ με γνώμονα να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να δοθεί δυνατότητα δραστηριοποίησης σε Κύπριους συντελεστές” .

Οπως αναφέρει το ΥΠΠΑΝ, τα «Κύπρια» είναι ένα διεθνές φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου «προκρίνονται τόσο παραγωγές Κυπρίων και παραγωγές συντελεστών από άλλες χώρες, όπως επίσης και παραγωγές στις οποίες συνεργάζονται Κύπριοι με συντελεστές από άλλες χώρες και δεν προβλέπεται να προκρίνονται αποκλειστικά κυπριακές παραγωγές».

Προσθέτει ότι «εντούτοις, εφόσον αριθμός προτεινόμενων παραστάσεων με συντελεστές από άλλες χώρες δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν φέτος λόγω της πανδημίας, υπήρξε φροντίδα, ούτως ώστε να αναπληρωθούν στο μέτρο του δυνατού από κυπριακές προτάσεις».

Εξάλλου, «όπως ανακοινώθηκε ήδη, επιλέγηκαν 15 μεταξύ των 197 προτάσεων που υποβλήθηκαν (από 27 χώρες) εκ των οποίων οι πλείστες αποτελούν είτε αμιγώς κυπριακές παραγωγές είτε συνεργασίες που συμπεριλαμβάνουν και Κυπρίους συντελεστές».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι «φέτος έχει πράξει ό,τι ήταν δυνατόν και για να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες και οι καλλιτέχνες καθώς και άλλοι συντελεστές μέσω της αναπροσαρμογής των προγραμμάτων του, αλλά και για πρόσθετη στήριξη καλλιτεχνών και άλλων εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, με έκτακτα μέτρα ενίσχυσης με κονδύλι 4.045.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network