MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για μια θέση στον… ήλιο του δημοσίου. «Αυξημένη φέτος η συμμετοχή στις κυβερνητικές εξετάσεις»

Advertisement

Sponsored by exness

Για μια θέση στον… ήλιο του δημοσίου – Αυξημένο φέτος το ενδιαφέρον σε σχέση με πέρσι – «Όλα κύλησαν ομαλά» λέει στη Cyprus Times ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων – Πόσοι παρακάθισαν στις εξετάσεις και πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Με ιδιαιτερότητες και πρόσθετα μέτρα λόγω πανδημίας διεξήχθησαν και φέτος οι εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις στο δημόσιο.

Advertisement

Το Σάββατο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε ένας κύκλος 15 ημερών, ο οποίος περιελάμβανε τις εξετάσεις που αφορούσαν εισδοχή σε θέσεις του δημοσίου από κλίμακα μέχρι Α7, καθώς και τις εξετάσεις για θέσεις που αφορούν την κλίμακα Α8.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χανδριώτης, ανέφερε πως όλα κύλησαν ομαλά και οι εξετάσεις διεξήχθησαν χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση.

«Όλα λειτούργησαν με βάση τον προγραμματισμό», πρόσθεσε.

Ο κ. Χανδριώτης ανέφερε πως ήταν αυξημένο ενδιαφέρον και η συμμετοχή κατά τη φετινή διαδικασία σε σχέση με πέρσι.

Με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, στην εξέταση για θέσεις που αφορούσαν μέχρι την Κλίμακα Α7, υπήρξαν 4388 αιτήσεις εκ των οποίων στην εξέταση παρουσιάστηκαν 3879 υποψήφιοι.

Την ίδια στιγμή, για τις θέσεις που αφορούσαν την Κλίμακα Α8 στάλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία 6518 αιτήσεις, ενώ στην εξέταση παρουσιάστηκαν 5510.

Οι εξεταζόμενοι παρακάθισαν σε γραπτή εξέταση ικανοτήτων και δεξιοτήτων χωρισμένη σε τρία θέματα:

-αριθμητική ικανότητα,

– αφαιρετική ικανότητα, και

– λεκτική ικανότητα

Υπενθυμίζεται ότι επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον.

Όπως ανέφερε ο κ. Χανδριώτης, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο. Πρώτα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της εξέτασης για τις θέσεις που αφορούν μέχρι την Κλίμακα Α7, και θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα της εξέτασης για την Κλίμακα Α8.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network