MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για μια θέση στον… ήλιο 7.700 μαθητές. Αρχή με Νέα Ελληνικά

Advertisement

Sponsored by exness

Αρχίζουν σήμερα η Παγκύπριες εξετάσεις – Αρχή με Νέα Ελληνικά για τους 7.700 υποψηφίους

Advertisement

Στη «μάχη» για μια θέση στον… ήλιο ρίχνονται από σήμερα 7.700 μαθητές.

Αρχίζουν σήμερα η Παγκύπριες εξετάσεις με τους υποψήφιους να κάνουν αρχή στον μαραθώνιο με τα Νέα Ελληνικά.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είμαστε πανέτοιμοι για την υλοποίηση των εξετάσεων, δήλωσε ο κ. Χαμπιαούρης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί, το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Δασούπολη, με την ευκαιρία της πρώτης μέρας των Παγκύπριων Εξετάσεων, με τους μαθητές να εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

“Εχουμε εδώ και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων, τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο της Μέσης Εκπαίδευσης, τον Πρόεδρο των Οργανωμένων Γονέων, όλη η ομάδα έχουμε ενημερωθεί και ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά”, είπε.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε, συνέχισε, είναι να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές μας καλές επιτυχίες.

Ερωτηθείς για το γραπτό στα Νέα Ελληνικά, ο Υπουργός ανέφερε ότι “θεωρούμε ότι θα ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουν διδαχτεί. Θα δείξει το αποτέλεσμα”.

Προσωπικά, πρόσθεσε, δεν έχω δει το γραπτό, θεωρώ πως είναι συμβατό – είναι σε θέματα που έχουν διδαχθεί.

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι μαθητές προσήλθαν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί στις εξετάσεις, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε, “μακάρι πάντα έτσι να είναι στη ζωή τους και κάποια αποτυχία, να είναι σίγουροι ότι υπάρχει ελπίς στο μέλλον για όλους”.

Σε ερώτηση για τις διαφοροποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στις εξετάσεις, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως “έχουν διαφοροποιηθεί, έχουν τα πλαίσια τα δικά μας, έχουμε και τα επιστημονικά πεδία που έχουν αλλάξει στην Ελλάδα, είναι ένα θέμα, το οποίο έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και με τους οργανωμένους γονείς, είναι ένα θέμα, το οποίο μας έχει απασχολήσει, τα παιδιά μπορούν μέχρι 7 και 9 μαθήματα να επιλέξουν για να βγει ο βαθμός πρόσβασης και θεωρώ ότι η διαδικασία έγινε κατανοητή από όλους”.

Πρόγραμμα

Ακολουθούν στις 15 Μαΐου το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, στις 16 Μαΐου το μάθημα των Ισπανικών και της Φυσικής 4ωρο Τεχνικών Σχολών, στις 17 Μαΐου το μάθημα της Λογιστικής και των Μαθηματικών 2ωρο Τ.Σ. (Πρακτική Κατεύθυνση), στις 18 Μαΐου το μάθημα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Π.Κ.), στις 21 Μαΐου το μάθημα των Μαθηματικών Κ.Κ. και της Τεχνολογίας & Εργαστήρια Μηχανολογικού Εξοπλισμού Ξενοδοχείων Τ.Σ. (Π.Κ.) ΙΙ, στις 22 Μαΐου στο μάθημα του Σχεδίου Ειδικότητας Τ.Σ. (Θεωρητική Κατεύθυνση) και του Σχεδίου Γραφικών Τεχνών Τ.Σ..

Επιπρόσθετα, στις 23 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Αγγλικών και στις Εικαστικές Εφαρμογές, στις 24 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.) Ι και των Γερμανικών, στις 25 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, στις 28 Μαΐου, λόγω της δημόσιας αργίας του Αγίου Πνεύματος, δεν θα διεξαχθεί οποιαδήποτε εξέταση, στις 29 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Βιολογίας, των Λατινικών και του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Τ.Σ. (Θ.Κ.), στις 30 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.)ΙΙ, των Γραφικών Τεχνών και των Τουρκικών, στις 31 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας  και το Ελεύθερο -Προοπτικό Σχέδιο.

Την 1η Ιουνίου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Χημείας και των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Θ.Κ.), στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Πληροφορικής, των Αρχαίων Ελληνικών και της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)Ι, στις 5 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα των Ρωσικών, του Σχεδίου Ειδικότητας Τ.Σ. (Π.Κ.), της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.)ΙΙ και σε Πρακτική Δοκιμασία, στις 6 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, της Αρμονίας-Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου και σε Πρακτική Δοκιμασία, στις 7 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα των Αγγλικών 4ωρο Τ.Σ., των Ιταλικών και σε Πρακτική Δοκιμασία, και στις 8 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)ΙΙ, του Αρχιτεκτονικού -Τεχνικού Σχεδίου και των Γαλλικών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια των εξετάσεων θα λειτουργήσουν 54 εξεταστικά κέντρα σε όλες τις Επαρχίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network