MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για επαφές στις ΗΠΑ αναχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Advertisement

Sponsored by exness

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχώρησε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει επαφές σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ, ενώ θα παραστεί και στην Παγκόσμια Σύνοδο Ηγετών της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, καθώς και στο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει από τις 2 μέχρι 5 Ιουνίου συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με το Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν και τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ Εντμοντ Μιούλετ.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Harvard Club που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “Foreign Policy Association”, με θέμα «Η Κύπρος Σήμερα και η Ανατολική Μεσόγειος».

Στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 6 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τη Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρέιτσελ Βαν Ελκαν και θα παρακαθήσει σε γεύμα με τον Phil Kosnett, Αναπληρωτή Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών και τον Mark Libby, o οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών.

Θα έχει επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ.

Ακολούθως θα παραστεί την Παγκόσμια Σύνοδο Ηγετών της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στην οποία θα παρευρεθεί και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μονγκερίνι.

Κατά τη διάρκεια δείπνου που διοργανώνει η Αμερικανοεβραική Επιτροπή, παρουσία ηγετικών προσωπικοτήτων της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα απευθύνει χαιρετισμό, με θέμα τη Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 7 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα παραστεί και θα μιλήσει στις εργασίες του 32ου ετήσιου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δημοσιογράφους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης.

Στις 8 Ιουνίου ο Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς Γερουσιαστές καθώς και με την Anna Makanju, Σύμβουλό του Αμερικανού Αντιπροέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και τον Mark Shapiro, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης για Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.

Στις 9 Ιουνίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον Αρμόδιο για Θέματα Ενέργειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Έιμος Χοχστάιν, με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ατλαντικού Συμβουλίου Ντέιμον Γουίλσον, καθώς επίσης και με Αμερικανούς βουλευτές.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Κύπρο στις 10 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network