MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για ανεπίσημη συνάντηση των τριών ΥΠΕΞ κάνει λόγο ο Οζερσάι 

Advertisement

Sponsored by exness

Για ανεπίσημη συνάντηση των τριών ΥΠΕΞ κάνει λόγο ο Οζερσάι – Σε ανοικτή γραμμή με Ακιντζί

Advertisement

Για ανεπίσημη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας έκανε λόγο ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σε αυτή θα συζητηθεί το Κυπριακό.

Ο κ. Οζερσάι, που μιλούσε τηλεφωνικώς χθες βράδυ σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» από τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε ότι αυτή η συνάντηση δεν πρόκειται να είναι «σαν deadline, σαν συνέχιση των συνομιλιών. Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει αναθέσει στην κ. Λουτ το καθήκον αναφορικά με το τι θα γίνει στο εξής στην Κύπρο. Διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις για 50 χρόνια στην Κύπρο τόσο ανάμεσα στις πλευρές όσο και με τις εγγυήτριες δυνάμεις. Δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε πουθενά. Υπάρχει μία αξιωματούχος του ΟΗΕ που αναζητεί την απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνει από δω και πέρα. Δεν είναι μόνο τα ΗΕ και οι πλευρές στην Κύπρο που αναζητούν απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνει στο εξής στην Κύπρο, αλλά την αναζητούν και οι εγγυήτριες χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθούν ανεπισήμως οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις».

Ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι με τον Τούρκο ΥΠΕΞ χθες συζήτησαν τα σενάρια για την αποψινή τριμερή των ΥΠΕΞ και σημείωσε πως είναι σε επαφή και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησαν χθες και το θέμα του φυσικού αερίου. «Συζητήσαμε τις έρευνες που διεξήχθησαν και θα διεξαχθούν, καθώς και τα βήματα που θα γίνουν», όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network