MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΓΕΣΥ… σειρά των κυβερνητικών γιατρών

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίζει τις επαφές για το ΓΕΣΥ με τους άμεσα εμπλεκόμενους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Σήμερα θα δει τους κυβερνητικούς γιατρούς

Advertisement

Αντιπροσωπείες της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, της ΠΑΣΥΔΥ, και της ΣΕΣΙΚ θα έχουν στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επί τάπητος θα τεθούν ζητήμα όπως η εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων και οι δύσκολες εργασιακές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Ανάμεσα στις προτάσεις των γιατρών είναι και η μισθολογική τους αναβάθμιση.  Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών έχει πολύ έντονες απόψεις σε σχέση με την κυβερνητική πρόταση που αφορά στους κανονισμούς λειτουργίας των νοσοκομείων σε συνθήκες αυτονόμησης.

Οι γιατροί δεν κάνουν πίσω από τις θέσεις τους, κυρίως για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προ της αυτονόμησης, σε μια προσπάθεια τα κρατικά νοσηλευτήρια να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι γιατροί καταθέτουν επίσης στον Πρόεδρο το αίτημα τους για επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και παραχώρηση κλίμακας Α14-Α16 στους ειδικούς γιατρούς και Α11 (με ορισμένες προσαυξήσεις) ή/και Α12-Α15 στους γενικούς γιατρούς.

Η ΠΑΣΥΚΙ απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς, στην οποία καταγράφονται οι θέσεις της για την αυτονόμηση, τα αιτήματα των γιατρών του δημοσίου, αλλά και τα διορθωτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Οι προτάσεις της συντεχνίας έχουν αποσταλεί την περασμένη βδομάδα κωδικοποιημένες και στο προεδρικό μέγαρο και σήμερα οι γιατροί αναμένουν αντιπρόταση από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network