MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΓεΣΥ και Κυπριακό οι κυριότεροι στόχοι της πολιτικής της Συμμαχίας Πολιτών μέσα στο 2019 

Advertisement

Sponsored by exness

Η συμβολή στην οικοδόμηση μιας πολιτικής στο Κυπριακό που θα βγάλει την Κύπρο από τα αδιέξοδα αλλά και στην έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ, είναι οι κύριοι στόχοι της Συμμαχίας Πολιτών για το 2019, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας.

Advertisement

Μιλώντας κατά την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Λιλλήκας είπε πως υποδεχόμαστε το 2019 με πολλές προσδοκίες και με αισιοδοξία ότι ως χώρα θα ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να ανατρέψουμε την κατοχή και τη διχοτόμηση.

«Το 2019 εκτιμώ ότι θα είναι μια χρονιά που θα σημαδευτεί από σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις αυτές δεν θα είναι οι καλύτερες καθώς μέσα από διαχρονικά λάθη και υποχωρήσεις, όπως είπε, δεν αφήσαμε στη χώρα και στο λαό την επιλογή μεταξύ μιας κακής και μιας καλής και δίκαιης λύσης. Οι επιλογές μας, πρόσθεσε, «πολύ φοβάμαι θα περιοριστούν μεταξύ μιας καταστροφικής και μιας άδικης λύσης».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει στο Κυπριακό με τις ίδιες αγωνιστικές και διεκδικητικές θέσεις καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα είναι ικανή να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα και να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιλλήκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΓΕΣΥ σημειώνοντας πως ως Συμμαχία Πολιτών θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκινήσει η υλοποίηση του μέσα σε αυτό το χρόνο.

«Δυστυχώς, ενώ αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική ανάγκη και κοινωνική απαίτηση, ενώ είμαστε η τελευταία χώρα της ΕΕ που δεν προσφέρει ένα Εθνικό Σχέδιο Υγείας στους πολίτες της, και ενώ έχει ψηφιστεί ομόφωνα το νομοθετικό πλαίσιο, εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και εκείνα τα ιδιωτικά συμφέροντα που από την αρχή αντιπαλεύονταν και υπόσκαπταν το ΓΕΣΥ, συνεχίζουν και σήμερα παραμονές της έναρξης εφαρμογής της πρώτης φάσης του, να το υποσκάπτουν», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ακούγονται φωνές για αναβολή στην εφαρμογή του, κάτι που θα σήμαινε ουσιαστικά ακύρωση του ΓΕΣΥ και ως «Συμμαχία Πολιτών θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα αντιπαραταχθούμε με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη και οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσουν να υποσκάψουν και να ακυρώσουν το ΓΕΣΥ».

Κάλεσε, παράλληλα, τους πολίτες, να συμπαραταχθούν με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και εκείνους τους γιατρούς οι οποίοι πραγματικά θέλουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη δύναμη των πολιτών. Αν οι πολίτες, οι ασθενείς, οι πολίτες που έχουν συγγενείς ασθενείς, οι εν δυνάμει ασθενείς, αντιληφθούν την αναγκαιότητα του ΓΕΣΥ αλλά και τη δύναμη που διαθέτουν, με την πίεση που θα ασκήσουν πάνω στα ιδιωτικά συμφέροντα και τις πολιτικές ή κομματικές ηγεσίες που δεν επιθυμούν το ΓΕΣΥ, τότε το Σχέδιο θα γίνει πραγματικότητα, σημείωσε.

«Θα είμαστε ικανοποιημένοι ως Συμμαχία Πολιτών αν καταφέρουμε μέσα στο 2019 να συμβάλουμε στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Θα είμαστε ικανοποιημένοι ως Συμμαχία Πολιτών αν μέσα στο 2019 καταφέρουμε να πείσουμε και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ψηφιστεί η πρόταση μας για υιοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού έτσι ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των νέων μας», είπε.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε να καταφέρουν να πετύχουν αυτά τα στοιχήματα για επίτευξη της ελευθερίας της χώρας μας αλλά και για αναβάθμιση της ποιότητας των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network