MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γέμισαν καλοκαιριάτικα οι παιδιατρικοί θάλαμοι. Κυριότερη αιτία εισαγωγών στο Μακάρειο ο κορωνοϊός

Advertisement

Sponsored by exness

Γέμισαν οι παιδιατρικοί θάλαμοι στο Μακάρειο με περιστατικά covid – Κυριότερη αιτία εισαγωγών σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία ο κορωνοϊός – Παρακολουθεί ο ΟΚΥπΥ και επεκτείνει κλίνες εκεί και όπου χρειαστεί, λέει ο Χαράλαμπος Χαριλάου

Στο 100% βρίσκεται η πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου που νοσηλεύουν παιδιά με covid, εφόσον τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη ροή ανήλικων ασθενών.

Advertisement

12 παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό αυτή την ώρα, αριθμός που καταδεικνύει και την μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην κοινότητα.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ.Αβραάμ Ηλία, επισήμανε ότι κυριότερη αιτία εισαγωγών στο Μακάρειο είναι η covid, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα παιδιά με κορωνοϊό στους θαλάμους.

«Πρώτη φορά είχαμε να δούμε καλοκαίρι να νοσηλεύονται 12 παιδιά, δύο από αυτά μάλιστα βρίσκονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης. Παράσχουμε όλη την φροντίδα που πρέπει και παρακολουθούμε όλα τα περιστατικά όμως χρειάζεται και από τους γονείς προσοχή και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και αυτοπροστασίας» είπε.

Ερωτηθείς για τα κύρια συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά, εξήγησε ότι κυριότερο σύμπτωμα είναι οι πυρετοί, που πολλές φορές διαρκούν για αρκετές ημέρες.

Από πλευράς ΟΚΥπΥ πάντως, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου και ερωτηθείς εάν θα επεκταθούν οι θάλαμοι λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Παρακολουθείται συνεχώς και αξιολογείται η κατάσταση και στο Μακάρειο, όπως και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια. Κανένας ασθενής δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη. Εκεί όπου χρειαστούν κλίνες αυτές θα παρασχεθούν» είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network