MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Γεια σας, είμαι η Angie… Έτσι εξέθεσα πολιτικούς στην Κύπρο». Τα παραλειπόμενα από το βίντεο του Al Jazeera

Advertisement

Sponsored by exness

Νέο δημοσίευμα του Al Jazeera καταγράφει το παρασκήνιο των συναντήσεων που είχαν οι δημοσιογράφοι του δικτύου στην Κύπρο σε σχέση με το περιβόητο πλέον βίντεο – Γλαφυρές περιγραφές από την «Angie» για τα δείπνα και τις συνομιλίες που είχαν με Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζιη

Hi, I’m Angie. I am an entrepreneur, personal assistant, millionaire heiress, party girl, anything I need to be. In truth, I am an undercover reporter. 

Advertisement

Έτσι ξεκινά το νέο ρεπορτάζ του Al Jazeera. Η Angie περιγράφει πως κατάφερε να εκθέσει πολιτικούς που ήταν έτοιμοι να πουλήσουν κυπριακά διαβατήρια.

How I exposed the politicians willing to sell passports in Cyprus

Τα πιάτα ήταν τόσο πολλά που δυσκολευόμασταν να γράψουμε με την κάμερα τα όσα συνέβαιναν…

Αυτό αναφέρει ένας από τους δημοσιογράφους των «Cyprus Papers» σε νέο δημοσίευμα του Al Jazeera σε σχέση με το περιβόητο πλέον βίντεο σχεδόν μίας ώρας, με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον (τέως πλέον) βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη και το δικηγόρο Ανδρέα Πιττάτζιη.

Το νέο ρεπορτάζ του Al Jazeera περιγράφει με γλαφυρές παραστάσεις τις συναντήσεις που είχαν οι δημοσιογράφοι του αραβικού δικτύου στην Κύπρο και το πως κατάφεραν με περίσσια ευκολία να έχουν πρόσβαση στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη καθώς και στον Χριστάκη Τζιοβάνη.

Η αρχή γίνεται όμως με το δικηγόρο Αντρέα Πιττάτζιη. «Ήταν ένας συναρπαστικός αφηγητής με ταλέντο στο δράμα. Με ένα άγγιγμα της ψεύτικης μετριοφροσύνης, μας εξιστόρησε ιστορίες σχετικά με δύσκολες υποθέσεις αίτησης διαβατηρίου και πώς είχε καταφέρει να δουλεύει το σύστημα κάθε φορά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πως περιγράφουν όμως τον κ. Τζιοβάνη οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera;

«Οι διασυνδέσεις του Χριστάκη ήταν το κλειδί για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια μας. Τον συναντήσαμε για δείπνο στο αγαπημένο του ιαπωνικό εστιατόριο. Ο Χριστάκης έχει ένα ευγενικό πρόσωπο που έμοιαζε με παππού. Κάθισε στη γωνία και δεν είπε πολλά. Αλλά όταν μίλησε, ήταν σε χαμηλούς, απαλούς τόνους. Ήταν δύσκολο να τον ακούσω πάνω από το γεύμα του εστιατορίου, οπότε πήγα πιο κοντά για καλύτερη ηχογράφηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά για τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ.

Περιγράφοντας το δείπνο στο Ιαπωνικό εστιατόριο, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Καθώς μας μιλούσαν με περισσότερες λεπτομέρειες, ο σεφ έφερε φαινομενικά ατελείωτες μερίδες σαλάτας και σασίμι. Ήταν πιο δύσκολο να κινηματογραφήσεις καθώς πιάτα και ποτήρια γέμιζαν το τραπέζι».

Το δημοσίευμα καταγράφει τις συνομιλίες που είχαν οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera στην Κύπρο υπό τη… συνοδεία φαγητού και ποτού, και εξηγούν το πόσο εύκολα είχαν πρόσβαση σε αξιωματούχους σε ψηλές θέσεις στην Κύπρο.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Συλλούρη, αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι αυτό συνέβη μετά από πρόσκληση του Χριστάκη Τζιοβάνη. Δηλαδή ήταν κάτι που δεν επιδίωξαν από πλευράς τους οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera, αλλά κάτι που τους ήρθε στο… πιάτο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network