MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γαλλικό πρόγευμα στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας με την ευκαιρία της Ημέρας Γαλλοφωνίας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Γαλλικό πρόγευμα στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας με την ευκαιρία της Ημέρας Γαλλοφωνίας – Το πρόγευμα ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές της σχολής, του τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών

Με την ευκαιρία της 20ης Μαρτίου, Ημέρας Γαλλοφωνίας, η Α΄Τεχνική Σχολή Λευκωσίας διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση, στην οποία παρατέθηκε πρόγευμα εμπνευσμένο από την γαλλική κουζίνα.

Advertisement

Το πρόγευμα ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές της σχολής, του τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών. Παρέστησαν η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet Catalano, πανεπιστημιακοί καθηγητές Γαλλικών Σπουδών, εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ, και άλλοι.

Προσφωνώντας τους προσκεκλημένους, ο Διευθυντής του σχολείου, Ντίνος Τσέλεπος, μίλησε αρχικά για τους πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς που συνδέουν την Κύπρο και την Γαλλία. Αναφερόμενος στις αρχές της Γαλλοφωνίας – ελευθερία, δημοκρατία, πολυπολιτισμικότητα, ανθρώπινα δικαιώματα – εξήγησε πως αποτελούν πυξίδα για την εκπαίδευση της Κύπρου.

Ο κ. Τσέλεπος έδωσε έμφαση στον ρόλο που η Τεχνική Σχολή διαδραματίζει στον τομέα των επισιτιστικών τεχνών, εκπαιδεύοντας νέους, οι οποίοι στελεχώνουν στη συνέχεια με επάρκεια, επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.

Η κ. Καρσερά, σε σύντομη αντιφώνησή της, ανέφερε ότι η χώρα μας αποτελεί ενεργό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές που εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζοντας ότι η γαλλική γλώσσα διδάσκεται πλέον σε όλες τις κλίμακες της εκπαίδευσης στην Κύπρο, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός καθότι όχι μόνο, συμβάλλει στην προσωπική ολοκλήρωση των μαθητών, αλλά στηρίζει και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η Γαλλίδα πρέσβειρα, εξέφρασε τη χαρά της που ξεκινά από την Α΄Τεχνική Σχολή, τις εκδηλώσεις για τον μήνα Γαλλοφωνίας, σημειώνοντας τις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών .

Χαιρέτισε τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, ενώ επεσήμανε ότι μέσα στο 2022, για πρώτη φορά, υπήρξε τόσο μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα της προς την Κύπρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network