MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γ. Λιλλήκας: Όχι σε δείπνο αν δεν καθοριστεί εκ των προτέρων η ατζέντα

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να παρευρεθεί σε δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί αν δεν γίνουν διπλωματικές διεργασίες και καθοριστεί η ατζέντα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας επισημαίνοντας τον κίνδυνο από το ενδεχόμενο ο Τ/κ ηγέτης να επιμένει για συζήτηση του φυσικού αερίου ως πρώτου θέματος στην ατζέντα.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με ομάδα αδιόριστων καθηγητών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών και πολλοί ξένοι βλέπουν την επανέναρξη αυτή ως μια διέξοδο από την ένταση και τα θερμά επεισόδια που προκαλεί η Τουρκία.

«Θεωρώ ότι η δική μας πλευρά θα πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα γιατί στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται το Κυπριακό σήμερα. Το όποιο λάθος θα μας οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», είπε ο κ. Λιλλήκας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο όχι για να αξιολογήσει όπως έγινε την προηγούμενη φορά τις τουρκικές προκλήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας αλλά να μελετήσει σε βάθος τα εναλλακτικά σενάρια για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως από τα δικά μας λάθη ή τη δική μας ορθή τακτική θα εξαρτηθεί το κατά πόσο το Κυπριακό θα παραμείνει στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας με προοπτικές εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης ή το κατά πόσο σε περίπτωση βεβιασμένων κινήσεων και ενός νέου αδιεξόδου, το Κυπριακό θα καταταγεί στα μη επιλύσιμα προβλήματα με αποτέλεσμα η διεθνής κοινότητα να πάψει να επιδεικνύει ενδιαφέρον. «Θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως θα πρέπει να βρούμε συλλογικά μακριά από την όποια κομματική ή άλλη σκοπιμότητα, εκείνη την τακτική η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σταθερά με προοπτικές επιτυχίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης δείπνου μεταξύ των δύο ηγετών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο Πρόεδρος δεν θα πρέπει να παρευρεθεί αν δεν μελετηθεί πολύ προσεκτικά και αν δεν γίνουν διπλωματικές διεργασίες ώστε να υπάρχει καθορισμός των θεμάτων συζήτησης.

Διερωτήθηκε τι θα συμβεί αν στο δείπνο ο κ. Ακιντζί επιμένει φορτικά ότι για να προχωρήσει η όποια διαδικασία θα πρέπει να αποφασιστεί η δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για συνδιαχείριση του Φυσικού Αερίου, ή αν επιμένει ότι στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών θα πρέπει να μπει πρώτο το Φυσικό Αέριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network