MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γ’ φάση χαλάρωσης… βήμα 1ο! Από σήμερα πισίνες-κολυμβητήρια

Advertisement

Sponsored by exness

Με βάση το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Υγείας και σε συνέχεια των κυβερνητικών εξαγγελιών επαναλειτουργούν σήμερα πισίνες και κολυμβητήρια, παρόλο που επισήμως η Κύπρος εισέρχεται στη Γ’ φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων την Τρίτη 9 Ιουνίου

Στο… τσάκ για να προλάβουν το τριήμερο του κατακλυσμού τα κολυμβητήρια και οι πισίνες αφού επαναλειτουργούν από σήμερα 5 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η 3η φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων αρχίζει επισήμως από την ερχόμενη Τρίτη 9 του μήνα, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΩΝ

Οι επιστήμονες συστήνουν οι πολίτες να κολυμπούν στις πισίνες αλλά εφαρμόζοντας πιστά το πρωτόκολλο, ενώ χθες δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και το σχετικό διάταγμα.

Το Διάταγμα για πισίνες-κολυμβητήρια

Όπως αναφέρεται, επειδή, η προστασία της δημόσιας υγείας και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν ευθύνη της Δημοκρατίας και με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του Κορωνοϊού COVID-19, την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τυχόν διασπορά του ιού, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές που θα είναι αναγκαίες για τυχόν αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού και επειδή καθίσταται επιβεβλημένη η λήψη πρόσθετων αναγκαίων μέτρων, πέραν των Κανονισμών που έχουν εκδοθεί με τα περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID – 19), Διατάγματα (Αρ. 1) έως (Αρ. 26) του 2020, και χωρίς επηρεασμό όσων εκ των Κανονισμών εκείνων συνεχίζουν να ισχύουν.

Και επειδή με Γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κήρυξε ως μολυσμένες τοπικές περιοχές με τον Κορωνοϊό COVID-19 δυνάμει του άρθρου 4 του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, εκδίδονται οι ακόλουθοι Κανονισμοί, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τις 06.00 π.μ. της 5ης Ιουνίου 2020:

Επιτρέπεται η λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητηρίων (υπαίθριων και κλειστών), τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας ή/και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network