MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φυλάττουμε Θερμοπύλες απροστάτευτοι, λένε οι ιδιώτες οδοντίατροι της Κύπρου

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος διερευνά τρόπους προμήθειας ποσοτήτων κατάλληλου εξοπλισμού ατομικής προστασίας για παροχή στους ιδιώτες οδοντίατρους, ούτως ώστε με ασφάλεια να συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν το καθήκον τους, για τους ίδιους και τους ασθενείς τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «οι οδοντίατροι εγκαταλείφθηκαν να φυλάσσουν Θερμοπύλες απροστάτευτοι».

«Γνωρίζοντας ότι τα αποθέματα κατάλληλου Εξοπλισμού Ατομικής Προστασίας (ΕΑΠ) ήταν λιγοστά και δυσεύρετα, ήδη από τις 18/3/20 προτείναμε εισηγήσεις και λύσεις στο Υπουργείο Υγείας, είτε με στελέχωση δημόσιων Οδοντιατρείων Επείγουσας Ανάγκης (ΟΕΑ) από ιδιώτες Οδοντίατρους, είτε με στελέχωση καθορισμένων ιδιωτικών Οδοντιατρείων ΟΕΑ, με μόνη αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την παροχή από το Υπουργείο Υγείας του κατάλληλου Εξοπλισμού Ατομικής Προστασίας (ΕΑΠ) για τους εθελοντές ιδιώτες Οδοντίατρους που θα στελέχωναν οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες λύσεις» προστίθεται.

Advertisement

«Μετά από 3 υπενθυμητικές επιστολές μας δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση. Είναι πλέον πικρή η διαπίστωση και διάχυτη η αίσθηση ότι οι Οδοντίατροι εγκαταλείφθηκαν να φυλάσσουν Θερμοπύλες απροστάτευτοι, παρότι ακόμη και χθες ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ από το Υπουργείο Υγείας η 4η παραλαβή φορτίου με υγειονομικό υλικό και ΕΑΠ» αναφέρει ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενημέρωση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, όσον αφορά τις προσπάθειες που εναγωνίως καταβάλλει από την αρχή της Πανδημίας COVID-19 για την, κατά το δυνατόν,ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη ανακούφιση των οδοντιατρικών ασθενών.

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος λέει εξάλλου ότι οι ιδιώτες οδοντίατροι της Κύπρου στάθηκαν από την αρχή αρωγοί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση της διασποράς του SARS-CoV-2. Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην Κύπρο, η οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται κατά 90% από τους ιδιώτες οδοντίατρους«οι οποίοι παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή έκθεσης στον κίνδυνο» διατηρώντας ανοικτά τα ιδιωτικά οδοντιατρεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network