MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φυλάκιση 2 χρόνων σε αστυνομικό για άσεμνη επίθεση κατά νεαρής… Ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης στο Ανώτατο

Advertisement

Sponsored by exness

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό στη Λευκωσία – Κατηγορήθηκε για άσεμνες πράξεις εναντίον νεαρής – Ανατροπή της ποινικής απόφασης από το Ανώτατο – Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Advertisement

Ανατροπή απόφασης ποινικής υπόθεση εναντίον αστυνομικού από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η δημόσια κατήγορος Αντιγόνη Μιχαήλ, είχε άσκηση έφεση σε πρωτοδίκη απόφαση δικαστηρίου που αφορούσε αστυνομικό ο οποίος κατηγορήθηκε για υπόθεση άσεμνης πράξης εναντίον νεαρής Ελληνοκύπριας στη Λευκωσία. Το Ανώτατο Δικαστήριο αφού εξέτασε την έφεση της Κατηγορούσας Αρχής η οποία έκανε λόγο για ανεπάρκεια της ποινής, αποφάσισε σήμερα να ανατρέψει την πρωτοδίκη απόφαση, καταδικάζοντας τον αστυνομικό σε 2 χρόνια άμεσης φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, το Ανώτατο υιοθέτησε την θέση της δημόσιας κατηγόρου. Σύμφωνα με την απόφαση, διαφάνηκε πως ο προσχεδιασμός σε συνάρτηση πάντα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου, έδειξε ότι έπρεπε να επιβληθεί αποτρεπτική ποινή.

Λόγω του χρόνου που παρήλθε, το Ανώτατο αποφάσισε να αρκεστεί στα 2 χρόνια άμεσης φυλάκισης. Να σημειώσουμε πως μετά την απόφαση, εκδόθηκε διάταγμα φυλάκισης του αστυνομικού, ο οποίος παραδόθηκε λίγη ώρα μετά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο στην απόφαση του το 2017, αποφάσισέ όπως επιβάλει ποινή 12 μηνών με 3 έτη αναστολή στον κατηγορούμενο. Ο 44χρονος τότε -αν και αρχικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα- επέστρεψε στα καθήκοντα του, εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times το 2013, 44χρονος αστυνομικός από την επαρχία Λευκωσίας, προφασισμένος πως ο αδελφός του είναι ανάπηρος, ζητούσε να βρει κοπέλες για να τον βοηθούν στο μπάνιο λόγω του ότι έκανε φυσιοθεραπείες.

Μάλιστα, ο εν λόγω αστυνομικός έλεγε πως επειδή διέμεναν εκτός Λευκωσίας, για καλύτερη εξυπηρέτηση έκλεινε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία.

Νεαρή κοπέλα η οποία βρήκε την δουλειά, κατά το έτος 2013,  πήγε μονή της σε ξενοδοχείο ώστε να φροντίσει το -υποτιθέμενο- ανάπηρο πρόσωπο.

Η νεαρή όταν μπήκε στο δωμάτιο, προσπάθησε να βοηθήσει το πρόσωπο για κάνει μπάνιο. Τότε αντιλήφθηκε πως δεν ήταν ανάπηρος. Ο αστυνομικός αμέσως κλείδωσε το δωμάτιο και υποχρέωσε την νεαρή να προβεί σε άσεμνες πράξεις. Μάλιστα, σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν στην δικαστική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο αστυνομικός παραδέχθηκε ενοχή. Σύμφωνα με τα γεγονότα, η νεαρή προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς ο αστυνομικός ήταν μεγαλόσωμος και βοηθήθηκε για τη ζωή της και μήπως πέσει θύμα βιασμού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network