MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φουλ οι θάλαμοι στο Μακάρειο λόγω επιδημίας RSV – Προσβλήθηκαν πέραν του 60% των νοσηλευόμενων παιδιών

Advertisement

Sponsored by exness

Έξαρση της οξείας βρογχιολίτιδας στα παιδιά – Πέραν του 60% των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο προσβλήθηκαν από τον ιό – Ποια τα συμπτώματα και ποιοι οι τρόποι προστασίας – Αναμένεται κορύφωση Ιανουάριο και Φεβρουάριο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία

Έξαρση σε περιστατικά οξείας βρογχιολίτιδας στα παιδιά παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς γεγονός που επιφορτίζει αρκετά τους παιδιατρικούς θαλάμους στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Δρ. Αβραάμ Ηλία και κληθείς να εξηγήσει στο κοινό τα χαρακτηριστικά του ιού RSV, σημείωσε ότι πάνω από τα μισά παιδιά που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στους παιδιατρικούς θαλάμους πάσχουν από οξεία βρογχιολίτιδα. «23 από τα 34 παιδιά που νοσηλεύονται έχουν προσβληθεί από τον ιό RSV γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πήρε μορφή επιδημίας. Συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι μάλιστα κάτω των 2 ετών».

Όπως εξήγησε ο Δρ. Ηλία, ο ιός αυτός προκαλεί συνήθως συμπτώματα όπως αναπνευστική δυσχέρεια, επίμονο βήχα, πυρετό, ανορεξία, ταχύπνοια, για αυτό και αρκετά παιδιά χρήζουν νοσηλείας. «Ο λόγος που παρατηρείται υπερπληρότητα παιδιατρικών θαλάμων είναι γιατί ο ιός αυτός παρατηρείται κυρίως τους χειμερινούς μήνες προς τέλος φθινοπώρου μέχρι και τις αρχές της Άνοιξης. Αναμένεται μάλιστα να έχουμε και περισσότερα περιστατικά όταν θα υπάρξει κορύφωση τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη».

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου, τα παιδιά νοσηλεύονται κατά μέσο όρο γύρω στις 3-5 μέρες, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό. «Υπάρχουν και περιστατικά που λόγω έντονης αναπνευστικής δυσχέρειας χρειάζεται να νοσηλευτούν στην εντατική. Τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο, ωστόσο είναι αυτά που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Σημαντικότερα μέτρα πρόληψης για αποφυγή μετάδοσης του ιού, είναι το πλύσιμο χεριών, η αποφυγή συγχρωτισμού, ο καλός αερισμός των χώρων.

Διευκρινίζοντας ο Δρ. Ηλία είπε ότι πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική νόσο για αυτό και οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν να παίρνουν τα παιδιά που έχουν συμπτώματα στα νηπιαγωγεία, ή τους βρεφοκομικούς σταθμούς. Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς η θνητότητα της νόσου είναι πολύ χαμηλή, και δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network