MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση στο Mall

Advertisement

Sponsored by exness

Εικονικά πυρά και εικονικές εκρήξεις στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατική άσκησης της Αστυνομίας στο The Mall of Cyprus, στο Στρόβολο-Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Advertisement

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017» για διαχείριση τρομοκρατικού κτυπήματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εμπορικό κέντρο «The MALL οf Cyprus», στη Λευκωσία.

Η άσκηση άρχισε στις 9π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 11π.μ.. Το σενάριο προνοούσε αρχικά, επίθεση με έκρηξη και πυροβολισμούς από τρεις τρομοκράτες στο εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δέκα, καθώς και την πρόκληση πανικού στην περιοχή. Οι τρομοκράτες στη συνέχεια, σύμφωνα με το σενάριο, κλείστηκαν σε κατάστημα στο δεύτερο όροφο, του κτιρίου, θέτοντας υπό ομηρία δέκα ανθρώπους.

Στη σκηνή έσπευσε αμέσως μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας από διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και το ελικόπτερο της Αστυνομίας που υπερίπτατο του κτιρίου, ενώ εκκενώθηκε το εμπορικό κέντρο και αποκόπηκαν οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό. Στη σκηνή έσπευσε επίσης η ομάδα διαπραγματευτών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες.
mallaskisi750

Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ οι τρομοκράτες σκότωσαν ένα όμηρο. Έτσι, αποφασίστηκε η δυναμική επέμβαση από τον Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό (ΕΑΟ) της ΜΜΑΔ, με έφοδο στο κατάστημα και ανταλλαγή πυρών με τους τρομοκράτες, κατά την διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας όμηρος. Αποτέλεσμα ήταν η απελευθέρωση οκτώ ομήρων και η σύλληψη των τριών τρομοκρατών.

Τον συντονιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της άσκησης, είχε η ΜΜΑΔ και την εποπτεία, η Ηγεσία της Αστυνομίας. Ο βαθμός ετοιμότητας και ανταπόκρισης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και ο συντονισμός μεταξύ τους λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία.

athenoforomall

Το χώρο της άσκησης επισκέφθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου συνοδευόμενος από τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων κ. Χριστάκη Μαυρή.

mallaskisiiii

Η άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017» εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας, αλλά και στη διαρκή προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του Σώματος, έναντι των διεθνών προκλήσεων και εξελίξεων, ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Παράλληλα, τέτοιου είδους ασκήσεις βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και των υπολοίπων εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών.

mall2750

Από την άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αναμένεται να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για την ετοιμότητα και την ανταπόκριση της Αστυνομίας στη διαχείριση οποιουδήποτε τρομοκρατικού περιστατικού.

malllll75000

kanpmos750

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network