MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η στιγμή εντοπισμού του σκάφους με 300 μετανάστες… Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης

Advertisement

Sponsored by exness

Έπλεε ακυβέρνητο λόγω βλάβης το σκάφος με τους 300 μετανάστες – Εικόνα από τη στιγμή που εντοπίστηκε δυτικά της Πάφου – Ολονύχτια επιχειρηση του ΚΣΕΔ για εντοπισμό και διάσωση

Μηχανική βλάβη η αιτία για το σήμα κινδύνου που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες το βράδυ της Δευτέρας στα ανοιχτά της Πάφου.

Advertisement

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν πέραν των 300 προσώπων, παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να παραμείνει ακινητοποιημένο σε απόσταση 110 ναυτικών μιλίων, δυτικά της Πάφου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε εικόνα που εξασφάλισε η Cyprus Times, από ελικόπτερο κατά τον εντοπισμό του σκάφους

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, επρόκειτο για μετανάστες από το Λίβανο οι οποίοι ταξίδευαν με προορισμό την Ιταλία.

Το ΚΣΕΔ προχώρησε σε εφαρμογή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΤΕΥΚΡΟΣ» που αφορά σε επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης, κινητοποιώντας αρχικά ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της ΕΦ για εντοπισμό και επιβεβαίωση της φύσης του κινδύνου και στη συνέχεια το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ και το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, την Άκατο Θησέας της Λ&Ν Αστυνομίας, καθώς και παραπλέοντα εμπορικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, όλοι οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο φορτηγό πλοίο «PAOLO TOPIC», σημαίας Νήσων Μάρσαλ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους 300 παράτυπους μετανάστες δυτικά της Πάφου, εντοπίστηκαν άλλοι 137 ανοικτά της Λάρνακας κατά τη διάρκεια έρευνας για εντοπισμό του πρώτου σκάφους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal