MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος… Επικίνδυνοι δρόμοι  

Advertisement

Sponsored by exness

Χειμώνιασε για τα καλά – Σε όλη την Κύπρο βρέχει ασταμάτητα, ενώ ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην κορυφή του Ολύμπου – Πολλοί δρόμοι λόγω των κακών καιρικών φαινομένων είναι επικίνδυνοι- Πυροσβεστική, Αστυνομία και λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Advertisement

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. Σήμερα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος. Όπως μεταδίδει το Ski Τroodos  οι χιονοδρομικές πίστες στην κορυφή του Ολύμπου δέχθηκαν τις πρώτες νιφάδες χιονιού τις πρωινές ώρες, αλλά μέχρι το μεσημέρι λόγω της βροχής ένιωσαν. Χιόνισε ξανά γύρω στις 5:00 το απόγευμα, ενώ απόψε αναμένεται να σημειωθεί νέα χιονόπτωση με παγετός.

screenhunter_1347-dec-01-19-08

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Και επειδή  βροχές και χιόνια χωρίς προβλήματα δεν γίνεται… αρκετοί δρόμοι σε όλη την Κύπρο, λόγω συσσώρευσης νερού, κατολίσθησης βράχων και γενικά των κακών καιρικών φαινομένων έχουν καταστεί επικίνδυνοι. Η αστυνομία με συνεχής ανακοινώσεις της ενημερώνει για την κατάσταση του οδικού δικτύου και προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις  λόγω πολύ περιορισμένης ορατότητας στο δρόμο Ατσά – Τροόδους, οι οδηγοί καλούνται να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, ενώ επίσης λόγω κατολίσθησης βράχων και όγκου χώματος οι ακόλουθοι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι:

Ορκόντα – Πύργου – Κάμπου

Τσακίστρας – Σταυρού της Ψώκας

Κάμπου – Κύκκου – Μηλικουρίου – Πεδουλά

Εντωμεταξύ τo όχημα που είχε ακινητοποιηθεί στη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού λόγω μηχανικής βλάβης, έχει ήδη μετακινηθεί και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά. Στην περιοχή Τίμης στην επαρχία Πάφου λόγω καταρρακτωδών βροχών η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες

Ίδιο το σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας μέχρι και τη Δευτέρα «βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες.  Στα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί,  μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια,  ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5  με 6  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη,  αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10  βαθμούς στο εσωτερικό,  στους 12  στα νότια και ανατολικά,  στους 13  στα δυτικά και βόρεια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά,  όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών.  Στα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ισχυροί, 5  μποφόρ και παροδικά πολύ ισχυροί, 6  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια,  ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης στα νότια,  κυματώδης στα βόρεια και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά παράλια.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 15  στα παράλια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά,  όπου αναμένεται τοπικά να επικρατεί παγετός.

Tο βράδυ θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί,  μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4  με 5 μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια,  και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές,  χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Κυριακή μικρή πτώση ενώ τη ∆ευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network