MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό και… full επίθεση!

Advertisement

Sponsored by exness

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό μία μόλις εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές. Η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχει χτυπήσει «κόκκινο» με δηλώσεις και αντιδηλώσεις να δυναμιτίζουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

Advertisement

Κυπριακό, Οικονομία, Παραίτηση Ιωνά, Κοινωνική Πολιτική. Όλα βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσια αντιπαράθεση.

Στον… χορό της αντιπαράθεσης μπήκε για τα καλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η χθεσινοβραδινή δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τη Λεμεσό σε βάρος του ΑΚΕΛ δεν έμεινε αναπάντητη από τον Άντρο Κυπριανού.

Δε μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για άριστους

Για μηδενισμό των επιτευγμάτων της κυβέρνησης και υπόσκαψη της Κύπρου από το ΑΚΕΛ, μίλησε χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας ότι, εάν η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέλει αντιπαράθεση αντί ενότητα  “θα την έχουν, αλλά όχι με τα δικά τους λόγια, αλλά με τα δικά μας έργα”. Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε έντονα το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως, “από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να μας φέρουν στο επίπεδο τους”.

“Λυπούμαι που μιλώ έτσι και εκφράζομαι κατά τρόπον αυστηρό, αλλά δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν, ότι τάχα είναι ήδη μαζί τους” είπε και πρόσθεσε πως ο κυπριακός λαός έχει και μνήμη αλλά και γνώση.

Πώς βοηθά η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ;

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, κ. Νεοφύτου είπε πως η Τουρκία επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Κύπρο, η οποία τελεί υπό κίνδυνο και εξέφρασε λύπη για την «πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ», το οποίο, όπως είπε, «μέσα από ένα κομματικό ρεβανσισμό, βρίσκει δήθεν αίτια και αιτιατά που στέλνουν ένα μήνυμα στον διεθνή παράγοντα ότι δικαιολογημένα η Τουρκία έχει επέμβει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές δεν βοηθούν τον τόπο, σημειώνοντας πως «είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να βρούμε εκείνα τα στηρίγματα μέσα στην Ευρώπη αλλά και στον διεθνή παράγοντα που θα καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα».

Διερωτήθηκε πώς βοηθά η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ όταν προσπαθεί να βρει αιτιολογήσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, την ώρα που η Κύπρος ζητά από την Ευρώπη να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα.

«Επαναλαμβάνω και το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Την ώρα που ως Κύπριοι θέλουμε και ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τί μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που είναι οι ευρωσκεπτικιστές που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο. Αλλά και άλλες δυνάμεις του εθνικισμού, που στόχος τους είναι να διαλύσουν την Ευρώπη. Θα το επαναλάβω. Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο», υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου και κατέληξε λέγοντας πως «ψήφος στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι ψήφος που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο επαναλαμβάνουν τα ψέματά τους»

Κριτική που μόνο αναπάντητη δεν έμεινε από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού ο οποίος μιλώντας από το βήμα της τελικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΑΚΕΛ ενόψει Ευρωεκλογών, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα σε βάρος του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι  «υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και μας κουνούν το δάχτυλο επειδή διαμαρτυρόμαστε».

«Επιτίθενται συνεχώς και αδίκως στο ΑΚΕΛ. Νομίζουν ότι έτσι θα συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Τους οπαδούς τους που, απογοητευμένοι και  απελπισμένοι με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά τους, τούς γυρίζουν την πλάτη. Είναι οι  επιλογές τους που καθιστούν ευάλωτη την οικονομία μας. Που περιορίζουν τις παραγωγικές δυνατότητές της και εγκλωβίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις της σε λογικές καζίνο» είπε.

«Τι μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας;  Η μείωση της αγροτικής παραγωγής, η έλλειψη μεταποιητικής βιομηχανίας, η απουσία δημοσίων επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα, η περιστολή των τραπεζικών πιστώσεων, η αφαίμαξη των καταναλωτικών δαπανών, η υποβάθμιση της παιδείας, της έρευνας και του εργασιακού περιβάλλοντος, τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα και η διαφθορά. Αν θέλουν να λύσουν προβλήματα σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούν. Αντί τούτου τι κάνουν; Μετά από εφτά χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ ζητούν από τους ψηφοφόρους τους να τους ξαναψηφίσουν για την αντιπολίτευση που έκαναν στην κυβέρνηση Χριστόφια. Αυτή είναι η πιο κραυγαλέα ομολογία της αποτυχίας τους» είπε ο Άντρος Κυπριανού.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο επαναλαμβάνουν τα ψέματά τους, καταφεύγουν σε μαύρη προπαγάνδα και επιδιώκουν την πόλωση. Για να μην απολογηθούν για τα λάθη τους. Για τις δεσμεύσεις που δεν τήρησαν. Για τα αποτελέσματα που δεν πέτυχαν,
Για τα προβλήματα που δεν έλυσαν. Αντιδρούν όπως ο κλέφτης που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Βρίσκονται σε ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος Δεν θα τους ακολουθήσουμε
Αλλά ούτε και θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν ανενόχλητοι. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να υποσκάπτουν τους θεσμούς, να απαξιώνουν τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή στον τόπο μας. Έφτασαν στο σημείο να χειρίζονται το κυπριακό σαν να είναι κομματική τους υπόθεση. Να επικαλούνται τους κινδύνους που εγκυμονεί για την πατρίδα μας η τουρκική επιθετικότητα για να μας επιβάλουν τη σιωπή.   Αμφισβητούν τον πατριωτισμό μας για να φορτώσουν σε εμάς τις δικές τους ευθύνες. Κλιμακώνουν την πόλωση για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Για να ενσωματώσουν εκλογικά την ακροδεξιά. Την ίδια στιγμή κατηγορούν εμάς για μικροκομματισμό. Ποιοι; Αυτοί που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και την υστερία  για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη! Στις 26 του μήνα πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα. Φτάνει πια! Ως εδώ!» είπε μεταξύ άλλων.

Τοποθετήσεις για την κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ έκαναν και άλλα κόμματα.

Μαζί μας έφεραν εδώ… 

«Μαζί μας έφεραν εδώ την μια με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ, την άλλη με τα δεκανίκια της ΕΔΕΚ και άλλες φορές με τη στήριξη του ΕΛΑΜ» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση Συμμαχία Πολιτών-Οικολόγοι.

«Κατάντια και κατρακύλα του επιπέδου της πολιτικής ζωής του τόπου αποτελεί η στημένη αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΠτΔ-ΑΚΕΛ, ενόψει Ευρωεκλογών.
Πρόκειται για παλαιομοδίτικη και αναχρονιστική πρακτική του μαντρίσματος. Μαζί χέρι-χέρι μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και στο κυπριακό και στην οικονομία την μια με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ, την άλλη με τα δεκανίκια της ΕΔΕΚ και άλλες φορές με την στήριξη του ΕΛΑΜ. Τώρα για ψηφοθηρικούς λόγους τσακώνονται ποιος φταίει περισσότερο.
Focus, Συνεργατισμός, καταψήφιση Οριζόντιας Ψηφοφορίας και για πολλά άλλα συνεργάστηκαν.
Καλούμε τους πολίτες να μην παρασύρονται  από το θέατρο του παραλόγου που στήνουν κάθε φορά που έχει εκλογές. Καλούμε τους πολίτες να μην απογοητεύονται  και να στρέφονται στην αποχή γιατί αυτούς, του κατεστημένου εξυπηρετεί.
Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έχουν επιλογή. Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι, είναι η  πολιτική δύναμη που απέδειξε ότι μόνο της μέλημα είναι οι πολίτες και η ποιότητα ζωής τους. Είμαστε μια ανάσα πριν την 6η έδρα. Οι πολίτες έχουν τη  δύναμη να την πάρουν.
Ούτε κατεστημένο ούτε ακροδεξιά. Μαζί για τους πολίτες. Για την Ευρώπη των πολιτών!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ οργανώνουν κοκορομαχίες επί των ερειπίων των πολιτικών τους  

«Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες βδομάδες τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καθιστά τον εαυτό του στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ αλλά και να επιδίδεται σε τοξικό, διχαστικό και προσβλητικό λόγο εναντίον όσων διαφωνούν με το ΔΗΣΥ. Η πρωτοφανής κομματική δράση του Προέδρου Αναστασιάδη, πέρα από διχαστική, είναι και ενδεικτική της καθημερινής υπονόμευσης των θεσμών στην οποία δυστυχώς διαπρέπει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ. Μαζί με τον κ. Αναστασιάδη και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δημιουργούν τεχνητή πόλωση και ένταση, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ενόψει ευρωεκλογών. Οργανώνουν “κοκορομαχίες” επί των ερειπίων της αποτυχημένης πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία από κοινού στήριξαν και εφάρμοσαν μέχρι την κατάρρευσή της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί το λαό να κλείσει τα μάτια στις κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις και να στείλει στις 26 Μαΐου Μήνυμα για σωστή και διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της Οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακόμα πιο ισχυρό και διεκδικητικό Δημοκρατικό Κόμμα» αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network