MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φωνές καταναλωτών για αυξήσεις στο γάλα από επιχειρήσεις… «Για 3η φορά σε 1,5 χρόνο»

Advertisement

Sponsored by exness

«Αναγκαστικές» αυξήσεις στο γάλα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Φωνές καταναλωτών – Τι αναφέρει στη Cyprus Times o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης

Παράπονα εκφράζουν καταναλωτές το τελευταίο διάστημα για αυξημένες τιμές στο γάλα, κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «τον τελευταίο 1,5 χρόνο αυξήθηκαν για 3η φορά οι τιμές στο γάλα κάτι που συνέβη τελευταία φορά στην αρχή του χρόνου».

«Οι μεγάλες υπεραγορές και οι φούρνοι απορρόφησαν την αύξηση που έγινε αρχές του χρόνου, όμως οι μικρές επιχειρήσεις ίσως αναγκαστικά να ανέβασαν τις τιμές το τελευταίο διάστημα εφόσον δεν είχαν κέρδη. Οι μεγάλες επιχειρήσεις λόγω του ότι πωλούν περισσότερο, έχουν περισσότερα κέρδη, άρα ίσως να μην επηρεάστηκαν τόσο».

Την πληρώνουν οι μικρές επιχειρήσεις… και στο τέλος ο καταναλωτής!

Η κάθοδος του κορωνοϊού έφερε «σύννεφα» πάνω από διάφορες επιχειρήσεις ελέω και του lockdown, με αρκετές να βρίσκονται στον αναπνευστήρα.

Καταναλωτές που επικοινώνησαν με τη Cyprus Times ανέφεραν ότι σε μικρές επιχειρήσεις παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα αύξηση στη τιμή του γάλακτος.

Ερωτηθείς ο κ.Δρουσιώτης για το φαινόμενο αυτό ανέφερε ότι «το Υπουργείο Εμπορίου έχει εξουσία βάση νόμου να καθορίσει ανώτατη τιμή για βασικά προϊόντα εκ των οποίων και το γάλα και το ψωμί. Έχει υποχρέωση να παρακολουθεί και όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν υπερχρεώσεις δύναται να βάλει ανώτατη τιμή, δηλαδή πλαφόν».

«Εμείς γνωρίζουμε ότι υπήρξε μία αύξηση αρχές του χρόνου, όμως κάποιοι «μικροί» ίσως να αναγκάστηκαν να αυξήσουν τώρα τις τιμές, κάτι που συμβαίνει συνήθως. Επίσης κάποιοι άλλοι ίσως να προχώρησαν από μόνοι τους σε αυξήσεις γιατί τώρα διαπίστωσαν τις αυξήσεις από πλευράς εταιριών».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network