MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φωνές γονέων μεταμοσχευμένων παιδιών για διαθεσιμότητα ιατρών. «Κινδυνεύουν ζωές…» (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Advertisement

Sponsored by exness

Φωνάζουν οι γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών μετά την απόφαση για διαθεσιμότητα ιατρών του Μακάρειου – «Απαράδεχτες και πρόχειρες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας» – Πως απαντά το Υπουργείο Υγείας

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε μερίδα γονέων μεταμοσχευμένων παιδιών που μέχρι τώρα εξετάζονταν και παρακολουθούνταν από συγκεκριμένο παιδονεφρολόγο στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ο εν λόγω ιατρός πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τις εξελίξεις για την υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, γεγονός που έφερε την αντίδραση τους.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times η εκπρόσωπος γονέων μεταμοσχευμένων παιδιών Νεοφύτα Κυπριανού σημείωσε ότι προ ημερών ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας για τις ανησυχίες τους εφόσον η απομάκρυνση συγκεκριμένου γιατρού θα θέσει σε κίνδυνο -όπως υποστηρίζουν- τις ζωές των παιδιών τους. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2 ιατροί και αναμένεται απόφαση για τρίτο.

«Τα δικά μας παιδιά χρήζουν εξειδικευμένης περίθαλψης και δεν δεχόμαστε να τα βλέπει κάποιος ανειδίκευτος μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθούνται από τον μοναδικό παιδονεφρολόγο που υπάρχει». Πρόκειται για αποφάσεις πρόχειρες και απαράδεχτες και εμείς σαν γονείς δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν πειραματόζωα» σημειώνει.

Σύμφωνα με την κ.Κυπριανού από την άδικη όπως την χαρακτήρισε απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας επηρεάζονται εκατοντάδες παιδιά. Πάντως, από πλευράς Υπουργείου Υγείας διαμηνύεται ότι ήδη έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με αντικατάσταση των δύο ιατρών.

Κληθείς να απαντήσει στις ανησυχίες γονέων ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σημείωσε ότι «πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση και τη νομοθεσία εφόσον υπάρχει ποινική έρευνα σε εξέλιξη».

Τόνισε ταυτόχρονα, ότι ήδη σε συνεργασία Υπουργείου Υγείας – ΟΚΥπΥ έγιναν συμφωνίες με δύο ιατρούς που θα βλέπουν τα παιδιά κανονικά. «Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των γονέων και έχουμε προβεί σε αντικατάσταση των ιατρών οι οποίοι έχουν ειδικό ενδιαφέρον στην παιδονεφρολογία» είπε.

Πάντως, την Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα που προέκυψε, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο Υπουργός Υγείας διευθέτησε συνάντηση με την εκπρόσωπο των μεταμοσχευμένων παιδιών.

Σχετική επιστολή που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network