MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Φωνές» για συγκάλυψη της δολοφονίας Φάλγιαλι στα κατεχόμενα. «Εργαζόμαστε μέρα-νύχτα» απαντά η «αστυνομία»

Advertisement

Sponsored by exness

Εργαζόμαστε μέρα νύχτα για την εξιχνίαση της δολοφονίας Φάλγιαλι, λέει ο «αρχηγός αστυνομίας» στα κατεχόμενα – Έχουν αρχίσει εσωτερική έρευνα για την διαρροή υλικού στον Τύπο εντός της «αστυνομίας»

Εργαζόμαστε μέρα νύχτα με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση για να αποδοθεί δικαιοσύνη, δήλωσε ο «αρχηγός της αστυνομίας» στα κατεχόμενα, Αχμέτ Σογιαλάν παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία, Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, Μουράτ Ντεμιρτάς, το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Σολγιαλάν δεν δέχθηκε ερωτήσεις παρά μόνο παρέθεσε στοιχεία που αφορούν την έρευνα. Οι συλλήψεις, όπως είπε, άρχισαν στις 12 Φεβρουαρίου στον Καραβά με δύο άτομα, στο διαμέρισμα των οποίων βρέθηκαν 1 πιστόλι και 15 σφαίρες.

Στις 13 Φεβρουαρίου, συνέχισε, βρέθηκαν κοντά στο μέρος της δολοφονίας, στην κοίτη ενός ρυακιού, δύο καλασνίκοφ. Βρέθηκαν επίσης 4 γεμιστήρες των καλασνίκοφ, 39 σφαίρες, ένα πιστόλι 9 χλς, γεμιστήρας αυτού και 13 σφαίρες. Η βαλλιστική, είπε, έδειξε ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία και αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για την συνέχιση των ερευνών.

Αντίθετα με τις φωνές ότι αυτό το έγκλημα θα κουκουλωθεί και η υπόθεση θα κλείσει, συνέχισε ο «αρχηγός της αστυνομίας», οι προσπάθειές τους σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας, άρχισαν να αποδίδουν αποτελέσματα πολύ γρήγορα.

Μετέφεραν, είπε, στην Τουρκία τις πληροφορίες ότι μπορεί να υπάρχουν σύνδεσμοι και μέχρι σήμερα, με βάση τις αξιολογήσεις των στοιχείων τελούν υπό σύλληψη 8 άτομα στην Τουρκία. Ο κ. Σολγιαλάν πρόσθεσε ότι μοιράστηκαν κάποιες πληροφορίες σε υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, με την Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας, το τμήμα εξιχνίασης εγκλημάτων της οποίας ερεύνησε ορισμένα στοιχεία και συνέβαλε σημαντική στην εξιχνίαση του φόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, 11 άτομα τελούν υπό σύλληψη σήμερα, 8 στην Τουρκία και 3 στα κατεχόμενα. Έχουν διαπιστώσει, πρόσθεσε, ότι τουλάχιστον 3 άτομα βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος τη στιγμή της δολοφονίας. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ανέφερε, οι υπό κράτηση ύποπτοι θα οδηγηθούν στο «δικαστήριο».

Ερευνήθηκαν, πρόσθεσε, τα στοιχεία περίπου 3002 ατόμων και λήφθηκαν περίπου 100 καταθέσεις για να ρίξουν φως στην έρευνα. Ερευνήθηκαν επίσης 80 κάμερες του συστήματος παρακολούθησης πόλεων (MOBESSE) μέσω των οποίων επίσης λήφθηκαν στοιχεία που βοήθησαν.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στο όχημα την στιγμή της δολοφονίας επέβαιναν μόνο Φάλγιαλι και ο οδηγός του, Ντεμιρτάς και στο όχημα που ακολουθούσε ήταν μόνο δύο σωματοφύλακές του. Η σύζυγος του Φάλγιαλι πήγε με το δικό της όχημα στο σπίτι και πέρασε από την σκηνή του εγκλήματος 5 – 10 λεπτά πιο μετά, ενώ τα παιδιά του βρισκόταν στο σπίτι τους στον Άγιο Επίκτητο.

Το πώς ήρθαν τα όπλα στα κατεχόμενα για την δολοφονία, είναι μέρος της έρευνας, πρόσθεσε ο κ. Σολαγιαλάν. Απέρριψε δε τα όσα γράφτηκαν πως ένας εξ αυτών που στην Τουρκία κρατούνται για την δολοφονία έφυγε από το ψευδοκράτος, μετά που διέπραξε το έγκλημα, χαιρετώντας με το χέρι του. Ο κ. Σολγιαλάν ανέφερε ότι μέχρι το εν λόγω άτομο να φύγει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, λίγες ώρες μετά την δολοφονία, η «αστυνομία» δεν είχε στοιχεία που να τον συνδέει με τον φόνο.

Για την κριτική που αφορά δημοσίευση οπτικού υλικού από την σκηνή της δολοφονίας, ο κ. Σολγιαλάν είπε ότι δεν πρόκειται για υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που ελέγχει η «αστυνομία», αλλά από ιδιωτικές κάμερες και η διαρροή τους στα ΜΜΕ έγινε για να κάνουν τα δικά τους σχόλια τα μέσα ενημέρωσης.

Ανέφερε ωστόσο ότι έχουν αρχίσει εσωτερική έρευνα για την διαρροή υλικού στον Τύπο εντός της «αστυνομίας».

Η έρευνα για τη δολοφονία αυτή, που παρακολουθήθηκε στενά τόσο από τον τ/κ Τύπο όσο και από ξένα ΜΜΕ, έδειξε ότι η «αστυνομία» με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές της, διαφώτισε σε μεγάλο βαθμό το περιστατικό σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στα μάτια όλου του κόσμου και των ανθρώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα αυτό, σημείωσε ο «αρχηγός της αστυνομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network