MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φοίβος Ζαχαριάδης: η Κρατική Έκθεση να γίνει πρότυπο πολυλειτουργικό πάρκο και χώρος αναψυχής

Advertisement

Sponsored by exness

Στη δημόσια ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Έγκωμης Φοίβος Ζαχαριάδης με την Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη Έγκωμη, υπογραμμίστηκε για ακόμα μια φορά η κοινή πρόθεση των κατοίκων της περιοχής, ο χώρος της Κρατικής Έκθεσης να μετατραπεί σε πολυλειτουργικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής για όλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα “Η βιώσιμη, πράσινη Έγκωμη που ονειρευόμαστε: Παρουσίαση θέσεων και συζήτηση για το μέλλον του χώρου της Κρατικής Έκθεσης”. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υποψήφιος Ανεξάρτητος Αντιδήμαρχος Έγκωμης, Φοίβος Ζαχαριάδης, η Εκπαιδευτικός, Γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, Μαρία Σταυρίδου Μορφή και οι Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη, Λουίζα Μαυρομάτη, Όλγα Χρίστου, Γιάννος Οικονόμου και Ανδρέας Γεωργιάδης.

Advertisement

Στόχος ήταν ο εποικοδομητικός διάλογος με τους κατοίκους της Έγκωμης οι οποίοι έδωσαν δυναμικό “παρών” ενώνοντας τη φωνή τους για ένα από τα πιο ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

“Θα εργαστούμε, με το σχέδιο που θα καταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μετατροπή της Έκθεσης σε πολυλειτουργικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής για όλους, αντάξιο της Έγκωμης και στολίδι της μητροπολιτικής Λευκωσίας. Με χώρους περιπάτου, διαδρομές για τρέξιμο, παγκάκια και ποδηλατικές διαδρομές. Με δραστηριότητες που προσελκύουν επισκέπτες χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το πάρκο θα λειτουργεί και ως πνεύμονας πρασίνου και ως χώρος συνάντησης για την κοινότητα” δήλωσε ο Φοίβος Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: “Η προσπάθεια είναι δύσκολη και οι προκλήσεις μεγάλες. Σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε και να συνομιλήσουμε ισότιμα και θαρραλέα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας. Και να πείσουμε πολιτική και δημοτική ηγεσία για το δίκαιο των θέσεών μας, για το πώς ένας χώρος αναψυχής στην Έκθεση ωφελεί όλους και δεν βλάπτει κανέναν”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν τοποθετήσεις αναφορικά με τους κινδύνους αστικής υποβάθμισης που εγκυμονεί η πρόταση της ad hoc Επιτροπής που υιοθέτησε το Υπουργικό Συμβούλιο το 2022. Ταυτόχρονα, αναλύθηκαν τα αδιαμφισβήτητα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα αειφόρο αστικό πάρκο καθολικά προσβάσιμο με ποικίλες χρήσεις όπως μονοπάτια της φύσης, γήπεδα, δρόμο στίβου, ποδηλατοδρόμο, παιγνιδοτοπους προσβάσιμους για παιδιά με κινητικές και άλλες δυσκολίες, χώρους για skate boards, χώρους συνάθροισης σχεδιασμένους και εναρμορισμενους στο φυσικό περιβάλλον κ.λπ.

Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη: “Διεκδικούμε το αυτονόητο ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόφαση που  υποβαθμίζει την Έγκωμη, τη διαβίωση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ώστε η Κρατική Έκθεση να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, πνεύμονα οξυγόνου. Ένα εθνικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, με προτεραιότητα και σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτό ζητούν οι κάτοικοι, αυτό επιβάλουν πλέον οι αυξημένες θερμοκρασίες, η κλιματική κρίση, αλλά και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αντίστοιχα, η Εκπαιδευτικός, Γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, Μαρία Σταυρίδου Μορφή στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στη σύνδεση της περιβαλλοντικής αειφορίας και της πράσινης ανάπτυξης με την εκπαίδευση της νέας γενιάς υπογραμμίζοντας ότι: “Όπως σε όλα τα σχετικά θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, σημαντικός στόχος τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε, οφείλουμε να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη, δηλαδή, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να επηρεάζει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ανταποκριθούν στα δικά τους αιτήματα. Η προστασία του περιβάλλοντος, συνεπώς, είναι το μέγιστο ζητούμενο, και για την επίτευξή του η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο. Μέσα από την εκπαίδευση μπορούμε να διαμορφώσουμε μια νέα γενιά που θα είναι συνειδητοποιημένη απέναντι στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία”.

Η Κρατική Έκθεση μαζί με άλλες προτάσεις του Φοίβου Ζαχαριάδη όπως η αξιοποίηση της Βιομηχανικής περιοχής και η σύνδεση με τα Πανεπιστήμια, αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προεκλογικού προγράμματος, του Συμβολαίου του με τους Δημότες της Έγκωμης.

Η συζήτηση την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Γεωργιάδης, ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και κοινής στόχευσης.

Ποιος είναι ο Φοίβος Ζαχαριάδης

Στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
Ίδρυσε και διευθύνει την Ακαδημία Τένις ΕΛΑΙΩΝ, την πρώτη και μεγαλύτερη ακαδημία τένις στην Κύπρο. Είναι Σύμβουλος στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και μέλος της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής εναντίον των Εξαρτήσεων μέσω του Αθλητισμού.

Ζει στην Έγκωμη και γνωρίζει τα θέματά της από πρώτο χέρι.
Για 10 χρόνια ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τρεις φορές πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος σε σταυρούς και 5 χρόνια Αντιδήμαρχος. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πολυδύναμου Κέντρου Έγκωμης. Ανέλαβε κατά περιόδους την προεδρία πολλών επιτροπών του Δήμου: της Τεχνικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προσωπικού, της Επιτροπής Τροχαίας και Κυκλοφοριακού, της Επιτροπής Διατηρητέων.

Ο αθλητισμός είναι μέρος της ζωής του.

Υπήρξε χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μικρών Κρατών το 1989, Παγκύπριος Πρωταθλητής Αντισφαίρισης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Davis Cup. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Ο.Α Ελαιών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΘΑ Έγκωμης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αντισφαίρισης Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Διαχρονικά συμμετέχει στα κοινά.
Είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΗΣΥ. Υπήρξε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Έγκωμης. Πατέρας του ήταν ο Λέανδρος Ζαχαριάδης, ιδρυτικό μέλος του ΔΗΣΥ, στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και επί σειρά ετών βουλευτής.

Γεννήθηκε το 1958 στη Λευκωσία, είναι παντρεμένος με την Αλίκη Δράκου και έχει τρεις κόρες, τη Μαλβίνα, τη Μάριαν και τη Όλγα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Email: press@phivosforengomi.org

FB: https://www.facebook.com/phivosz

IG: https://www.instagram.com/phivos.zachariades_engomi/

Χ: Phivos Zachariades (@PhLZacharariades)

Tennis Club Eleon: Βασίλη Μιχαηλίδη 8, 2406 Έγκωμη

Εκλογικό Κέντρο: 25ης Μαρτίου 22, 2408 Έγκωμη

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network