MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φοιτητικά διαμερίσματα της ΠΕΟ εγκαινιάστηκαν στη Λεμεσό. Πού κυμαίνονται οι τιμές

Advertisement

Sponsored by exness

Φτηνό ενοίκιο προσφέρουν σε 28 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, 18 φοιτητικά διαμερίσματα που ανήγειρε η ΠΕΟ Λεμεσού – Τα εγκαίνια της πολυκατοικίας των φοιτητικών διαμερισμάτων τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους

Φτηνό ενοίκιο προσφέρουν σε 28 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, 18 φοιτητικά διαμερίσματα που ανήγειρε η ΠΕΟ Λεμεσού, σε ιδιόκτητο χώρο δίπλα από το οίκημα της, σε μια προσπάθεια να συνδράμει στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης και των ψηλών ενοικίων.

Advertisement

Τα εγκαίνια της πολυκατοικίας των φοιτητικών διαμερισμάτων τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του Δημάρχου Αγίου Αθανασίου, Μαρίνου Κυριάκου, του Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς, Δώρου Αντωνίου καθώς και του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.

Σε χαιρετισμό της, η κ.Χαραλάμπους ανέφερε ότι «τα σημερινά εγκαίνια των φοιτητικών διαμερισμάτων της ΠΕΟ επιβεβαιώνουν ότι η ΠΕΟ από τη γέννηση της δεν ήταν ποτέ μια οργάνωση που ασχολείτο μόνο με αυτό που ονομάζουμε βελτίωση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων».

«Θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου γίνεται μια προσπάθεια ισοπέδωσης και απαξίωσης των συλλογικοτήτων και της συλλογικής δράσης και του συνδικαλισμού, όπου μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας αντιμετωπίζει κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, ιδιαίτερα λόγω των επιπτώσεων των απανωτών οικονομικών κρίσεων», συμπλήρωσε.

Η σημερινή μέρα, συνέχισε, υπογραμμίζει ότι «αυτήν την στήριξη την οποίαν εμείς παίρνουμε από τους εργαζόμενους, ηθική αλλά και οικονομική, για να μπορούμε να επιτελούμε τον ρόλο μας, επιστρέφει πίσω με κοινωνικά έργα στους εργαζόμενους».

Η ΠΕΟ, υπέδειξε η Σωτηρούλα Χαραλάμπους, δεν έχει την αυταπάτη ότι «αυτή η μικρή ψηφίδα μπορεί να απαντήσει στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα το οποίο υπάρχει σήμερα για τους φοιτητές που είναι σήμερα στη Λεμεσό, αλλά και ευρύτερα για την κυπριακή κοινωνία».

Ωστόσο, τόνισε, «έχουμε επίγνωση και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί και πρέπει να είναι οδοδείκτης, ότι υπάρχουν τρόποι μέσα από συλλογικές κοινωνικές παρεμβάσεις, αν το κράτος και η Πολιτεία ευρύτερα έχει την πολιτική βούληση, να δώσουμε λύσεις στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα της στέγης».

Για ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα έκανε λόγο ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού, Δημήτρης Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε πως αρχικά υπήρχε πλάνο για ανέγερση στο χώρο Στέγης Λαϊκών Αγωνιστών, που θα λειτουργούσε και ως κέντρο αποκατάστασης.

Ωστόσο οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ακρίβεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της πόλης, ώθησε την ΠΕΟ Λεμεσού να κάνει δεύτερες σκέψεις και έτσι αποφάσισε να επενδύσει στους νέους, συμπλήρωσε.

Ο κ.Χριστοδούλου ανέφερε πως, αν και το κόστος οικοδόμησης έχει αυξηθεί παγκύπρια κατά 30 – 40%, «στη Λεμεσό γίνεται σήμερα ένα πλιάτσικο με τα ενοίκια», με αποτέλεσμα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου να ενοικιάζεται για 800 με 900 και δυο υπνοδωματίων στα 1200 με 1300 ευρώ το μήνα, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι τιμές ενοικίασης να είναι μέχρι και 50% χαμηλότερες.

Το έργο αφορά 18 φοιτητικά διαμερίσματα, 12 του ενός υπνοδωματίου, δυο των δυο υπνοδωματίων και τέσσερα των τριών υπνοδωματίων, με τις τιμές ενοικίασης να ανέρχονται σε €450, €700 και €900 αντίστοιχα (συμπεριλαμβανομένου κοινόχρηστων και δωρεάν διαδίκτυο).

Τα διαμερίσματα, τα οποία είναι επιπλωμένα και διαθέτουν κλιματιστικά, φιλοξενούν 28 φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων που φοιτούν στο ΤΕΠΑΚ, ενώ στην οροφή του κτιρίου έχει δημιουργηθεί αυλή με τραπέζια, καρέκλες και σκίαστρα, όπου οι ένοικοι μπορούν να συνευρίσκονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal