MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

FixCyprus: Στα χέρια των πολιτών η… λύση για προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Δεκάδες αναφορές ανά Επαρχία

Advertisement

Sponsored by exness

Στα χέρια των πολιτών η… λύση για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Πάνω από 1000 λήψεις της εφαρμογής FixCyprus – Δεκάδες αναφορές ανά επαρχία – «Πολύ απλή η χρήση του συστήματος» δηλώνει στη Cyprus Times ο εκτελεστικός μηχανικός δημοσίων έργων

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας της εφαρμογής FixCyprus, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και στην επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζουν καθημερινά.

Μέσω της εφαρμογής FixCyprus, ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να συμβάλει στην ενημέρωση της κρατικής υπηρεσίας για αστοχίες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, όπως λακκούβες στο οδόστρωμα, φθορές σε στάσεις λεωφορείων, βλάβες στα φώτα τροχαίας και ζημιές σε πεζοδρόμια. Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής οι πολίτες μπορούν να αναρτούν φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες για τη θέση της αστοχίας ή του προβλήματος και οι λειτουργοί που χειρίζονται το λογισμικό αποστέλλουν την αναφορά στο αρμόδια Τμήμα για επίλυση του προβλήματος.

Πάνω από 1000 λήψεις και δεκάδες αναφορές ανά επαρχία

Μιλώντας στη Cyprus Times, για την ανταπόκριση των πολιτών, ο εκτελεστικός μηχανικός δημοσίων έργων, Αριστοτέλης Σάββα, ανέφερε πως πέραν των 1000 ατόμων έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και ήδη άρχισαν να στέλνουν αναφορές για διάφορα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ερωτηθείς πόσες αναφορές έχουν λάβει μέχρι στιγμής, ο κ. Σάββα ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν λάβει 20-30 αναφορές ανά Επαρχία, σχολιάζοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα διαχειρίσιμο όγκο αναφορών.

Ο κ. Σάββα εξήγησε πως η χρήση του συστήματος είναι πολύ απλή για τους πολίτες και εξήγησε πως «με μια φωτογραφία αποστέλλεται η πληροφορία στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, όπου γίνεται η διαχείριση της αναφοράς ανάλογα με το πρόβλημα. Αν είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με το Τμήμα μας θα σταλεί η αναφορά στα επαρχιακά γραφεία για να την χειριστούν εκεί τα συνεργεία μας ή αν είναι αρμοδιότητα άλλης Υπηρεσία (π.χ ΑΗΚ) θα σταλεί εκεί για χειρισμό».

Παράλληλα ο κ. Σάββα επισήμανε πως οτιδήποτε είναι επικίνδυνο του δίνουμε προτεραιότητα για να το φέρουμε σε μια ασφαλή κατάσταση. «Απ’ εκεί και πέρα αν πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα, τότε προγραμματίζεται η μακροχρόνιο διόρθωση του μέσα από το πρόγραμμα συντήρησης», υπογράμμισε ο κ. Σάββα.

Κληθείς να σχολιάσει ποια προβλήματα του οδικού δικτύου εμπίπτουν στο Τμήμα τους, ο κ. Σάββα εξήγησε πως στην αρμοδιότητα τους εμπίπτουν: «δρόμοι, οδοστρώματα, πεζοδρόμια, στηθαία ασφαλείας, τα κάγκελα των δρόμων, οι στάσεις των λεωφορείων, φώτα τροχαίας κτλ.»

Σημειώνεται πως σε χαιρετισμό που έκανε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, του Πανεπιστημίου Κύπρου για την παρουσίαση της πλατφόρμας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Fix Cyprus και της διάθεσης στον πολίτη της αντίστοιχης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, γιατί έτσι ο καθένας από εμάς, αυτοκινητιστής, μοτοσικλετιστής, ποδηλάτης, πεζός ή ακόμα και κάτοικος σε μια περιοχή μπορεί να συνδράμει θετικά.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal